r
Nosalty Logó

Habkönnyű gesztenyés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsukalman
Habkönnyű gesztenyés kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A gesztenyekrémhez

A töltelékhez

Összesen 1206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A gesztenyekrémhez

A töltelékhez

Összesen 7229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A gesztenyekrémhez

A töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    485.9 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5603.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2841 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 7229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A gesztenyekrémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojássárgás masszához vegyítjük, és óvatosan a habhoz adjuk.
  2. Megsütjük, ha kihűlt, keresztben elfelezzük.
  3. A csokit gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kicsit hűtjük, belekeverjük a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
  4. A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a rumot, a mascarponét és a felvert tejszínt.
  5. Az egyik piskótalapra kenjük a csokikrémet, rárakjuk a kávéba mártott babapiskótátkat, jöhet a gesztenyekrém, majd a másik piskótalap. Enyhén megnyomjuk, az oldalán elkenjük a krémet, megszórjuk kakaóval, és 3-4 órára hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 173
  • Össznézettség: 44252
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Ajánló

Remek ünnepi sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsukalman 2 recept

A családom imádja a krémes sütiket. Húsvétkor készítettem, kissé könnyebbet szerettem volna a vajkrémes tésztáknál. A mascarponétól könnyű és nagyon krémes lesz. Én házilag készítem, így jóval olcsóbb: Egy nagy 20%-os tejfölt szűrőre borítok 24 órára a hűtőben, ebből lesz 25 dkg mascarpone.

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A gesztenyekrémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...