Gyümölcstorta ahogy Nikóka készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskótatortához
-
21g tojás26 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
28 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
Krémhez
-
21 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
31g víz0 kcal
Tetejére
-
18 kcal
-
13g ananászkonzerv8 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
25g víz0 kcal
-
53 kcal
-
63 kcal
Összesen
443
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskótatortához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
100g tej56 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
Krémhez
-
171 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g víz0 kcal
Tetejére
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
-
100g ananászkonzerv60 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
200g víz0 kcal
-
150g gyümölcskonzervlé425 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Összesen
3542
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
Piskótatortához
-
8.4g tojás11 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
Krémhez
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
4.1g tojásfehérje2 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
12.7g víz0 kcal
Tetejére
-
10.1g őszibarack konzerv7 kcal
-
5.1g ananászkonzerv3 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
7.6g gyümölcskonzervlé21 kcal
-
10.1g növényi habtejszín25 kcal
Összesen
178
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 116.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
443
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 90 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2705.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 927 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 618.6 g
-
Cukor 422 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 934.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 459 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 183 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
3542
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Piskótatortához
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.3 dl napraforgó olaj
-
4 g sütőpor
-
18 dkg finomliszt
Krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg cukor
-
2.5 dl víz
Tetejére
-
20 dkg őszibarack konzerv
-
10 dkg ananászkonzerv
-
2.5 dkg zselatin
-
2 dl víz
-
1.5 dl gyümölcskonzervlé
-
2 dl növényi habtejszín
Elkészítés
Piskótatortához
- A tojásfehérjét a 6 dkg cukorral habbá verjük.
- A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
- Egy 26 cm-es tortakarikában, 170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt.
Krémhez
- A tojásfehérjét 5 dkg cukorral habbá verjük.
- Közben a pudingot a többi cukorral a vízben megfőzzük. Majd forrón a fehérjehabhoz keverjük, és még melegen a tortát megtöltjük vele úgy, hogy az alsó lapot visszatesszük a karikába, erre kenjük a krém nagy részét, majd befedjük a másik lappal. A maradék krémet a tetejére kenjük.
- Ha kihűlt, rátesszük a gyümölcsöt és betesszük 2-3 órára a hűtőbe.
Tetejére
- A zselatint a befőttlével és a vízzel felfőzzük.
- Majd ha langyosra hűlt, ráöntjük a torta tetejére. Ha megdermedt, késsel körbevágjuk a karika mentén, és levesszük róla.
- A felvert hulalával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1944
- Feltöltés dátuma: 2013. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Ezt a tortát még tavaly készítettem szülinapra!!!!