r
Nosalty Logó

Gyümölcspizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Gyümölcspizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 3024 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

  • 40 dkg szeder
  • 4 ek méz (esetleg fűszerekkel elkeverve, pl. gyömbér, fahéj, bármi)
  • 10 dkg sajt (nem túl sós, reszelt, morzsolt mozzarella, ementáli vagy bátrabbaknak gorgonzola)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros vízben kicsit felfuttatjuk, majd egy puha tésztát készítünk. Ha ragadna, néhány ek olajjal megszelidíthetjük. Kelesszük langyos helyen (pl. belangyosított sütő). (Amíg a kétszeresére nem kel.)
  2. Osszuk 4 vagy 2 gombócra az adagot, attól függően, mekkora pizzákat szeretnénk - mi most 4 kistányér méretűt készítettünk.
  3. Lapogassuk ki a kezünkkel, tegyük kiolajozott tepsire, kenjük meg a krémmel nem túl vastagon.
  4. Rakjuk meg gyümölcsökkel (lédús bogyós esetén ne tegyünk túl sokat), csurgassuk meg a mézzel és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  5. 250 fokra előmelegített sütőben,kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7913
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szedrezni mentünk. Itt a környéken, minden fa tövében, minden csapás mentén hatalmas vadszeder bokrok nőnek. Minden évben elmegyünk szedni, most is eljött az idő. Ilyenkor hosszú nadrágba, hosszú ujjúban, gumikesztyűvel a kezünkön felszerelkezve vágunk neki a kalandnak, de így is akadnak azért harci sérülések. Mindenesetre megéri. Akkora szedrek nőnek vadon, amekkorákat jobb esetben zöldségesnél bedobozolva kapni. Idén 5 kg szederrel gazdagodtunk. Ebből kerül a mélyhűtőbe, készül belőle lekvár, de legjobban frissen süteményeken szeretjük. Miután dugig laktunk Petra szederlepényével, még mindig akadt egy tálra való. És elkészült a gyümölcspizza. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, akár jól lecsepegtetett befőttel is. A lényeg a sajt. Azt semmiképpen ne hagyjuk le a tetejéről.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...