r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Gyümölcsös túrókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4826 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5412.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    3343 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 4826 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojássárgákhoz felváltva hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, az olajat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. A krémhez a puha margarint a cukorral jól kikeverjük.
  6. Hozzáadjuk a túrót, a lecsöpögtetett gyümölcskoktélt. Citromhéjjal és a citrom levével ízesítjük.
  7. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
  8. A tetejét kirakjuk mangó- vagy narancsszeletekkel, és a hűtőbe tesszük.
  9. A mázhoz a fele üdítőt, a pudingport és a cukrot összekeverjük.
  10. Egy lábasba öntjük a maradék narancslevel, felforraljuk, majd hozzáadjuk az összekevert pudingot, és sűrűre főzzük.
  11. Langyosra hűtjük, végül a tortára kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 35759
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös túrókocka
Ferencz Lajosné 9 recept

Egy gasztronómiai lapban találtam a receptet, húsvétra sütöttem meg először, és ízlett a vendégeknek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...