Gyümölcsös joghurttorta Kati konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miczán Kati
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskóta készítés
-
18g tojás23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g cukor13 kcal
A krém elkészítése
-
33g joghurt20 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
2g víz0 kcal
-
2g rum5 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Díszítés
Összesen
287
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskóta készítés
-
220g tojás277 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g cukor155 kcal
A krém elkészítése
-
400g joghurt244 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
24g víz0 kcal
-
24g rum55 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Díszítés
Összesen
3446
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskóta készítés
-
8.7g tojás11 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
A krém elkészítése
-
15.9g joghurt10 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
1g rum2 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
15.9g habtejszín46 kcal
Díszítés
Összesen
137
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
287
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.9 g
Zsír
-
Összesen 159.4 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3403.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1130 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1301 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.6 g
-
Cukor 345 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1622.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1576 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 533 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 1514 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 239 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1965 micro
Összesen
3446
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta készítés
- A tojássárgákat simára keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojásos masszához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt formába töltjük.
- 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
- Kivesszük a tortakarikából, eltávolítjuk a sütőpapírt, megtisztítjuk a karikát, s visszarakjuk bele a piskótát.
A krém elkészítése
- A joghurtot simára keverjük a porcukorral, a citromlével.
- A vizet elkeverjük a rummal és a zselatinnal, oldódásig melegítjük (nem főzzük).
- A zselatinos keveréket -hűtés nélkül- a joghurtos masszához keverjük.
- Hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és az aprózott gyümölcsöt (a masszába kevert gyümölcs mennyisége max. 20 dkg).
- Az egészet a piskótára öntjük, elsimítjuk, és minimum 6 órát hűtjük. Hűtés után levesszük a karikát -miután vékony pengéjű késsel körbevágtuk-, és friss gyümölccsel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7388
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Miczán Kati
4 recept
Sok-sok évvel ezelőtt kaptam a receptet a Nővéremtől, és nagyon gyakran készítem, remekül variálható a gyümölcs szezontól függően.