Gyros-os lángos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
20g tej11 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
A húsfeltéthez
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
38 kcal
-
10g víz0 kcal
A saláta feltéthez
-
50g káposzta10 kcal
-
10g vöröskáposzta2 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
9g lilahagyma3 kcal
-
20g kígyóuborka3 kcal
Az öntethez
Összesen
822
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A húsfeltéthez
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g víz0 kcal
A saláta feltéthez
-
500g káposzta100 kcal
-
100g vöröskáposzta25 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
Az öntethez
Összesen
8226
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
23.3g finomliszt85 kcal
-
0.6g élesztő1 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
5.9g napraforgó olaj52 kcal
A húsfeltéthez
-
23.3g csirkemellfilé28 kcal
-
0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
9 kcal
-
2.3g víz0 kcal
A saláta feltéthez
-
11.6g káposzta2 kcal
-
2.3g vöröskáposzta1 kcal
-
7g paradicsom1 kcal
-
2.1g lilahagyma1 kcal
-
4.7g kígyóuborka1 kcal
Az öntethez
Összesen
193
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 771 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 235.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 217 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 774 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
822
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 365.5 g
Zsír
-
Összesen 353 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 118 g
-
Koleszterin 782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7710.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 592 mg
-
Kálcium 1310 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 706 mg
-
Foszfor 4046 mg
-
Nátrium 1002 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 879.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2352.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 131 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 116 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 837 micro
-
Kolin: 1103 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 456 micro
-
β-karotin 2167 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 7735 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
8226
kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 180 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
1 ek cukor
A húsfeltéthez
-
1 ek mustár
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
A saláta feltéthez
-
50 dkg káposzta
-
10 dkg vöröskáposzta
-
3 db paradicsom
-
1 közepes fej lilahagyma
-
20 dkg kígyóuborka
Az öntethez
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Egy kisebb tálban langyos tejbe belerakjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyre tesszük.
- A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk.
- A liszthez hozzáöntjük az előzőleg megfuttatott élesztőt.
- Ezt az egészetösszedolgozzuk annyi kézmeleg vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
- A tálban elsimítjuk a kész tésztánkat, s a tetejét bekenjük a kezünkkel bőven olajjal, hogy ne száradjon ki, amíg majd kel.
- Ha megkelt a tésztánk, széles nagy lábosban, bő olajban olajos kézzel lángos formát nyújtva,egyenként kisütjük.
- Addig, amíg kel a tésztánk, a húsit összevágjuk apróra.
- Serpenyőben, pici olajon megpirítjuk, amíg a hús külső rétege fehér nem lesz.
- Hozzáadunk 1 deci vizet, és a többi hozzávalót.
- Fedő alatt puhára pároljuk (ez kb. 10 perc). Majd levesszük a fedőt, és picit lepirítjuk.
- A zöldségeket vékonyra szeleteljük.
- A tzatziki öntetet elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat egyszerűen összekeverjük.
- Végüla frissen kisült lángosra egyenletesen rátesszük a salátát, majd a husit, és meglocsoljuk a fokhagymás öntettel.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 26173
- Feltöltés dátuma: 2011. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ettünk volna valami különlegeset. Aztán amikor hagytuk a fantáziánkat szárnyalni, ezt elkészítettük. Annyira ízlett mindenkinek, hogy feltettük az étlapunkra. Amit jól tettünk, mert az a vendég, aki egyszer megkóstolta, többé nem tudott ellenálni ennek a laktató finomságnak.