Gyros húsos pizza házilag
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g víz0 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
18 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
0g cukor0 kcal
A feltéthez
-
88g csirkemellfilé105 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g majonéz134 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
4g ketchup4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
911
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g víz0 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
71 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0g cukor0 kcal
A feltéthez
-
350g csirkemellfilé420 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
3638
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
20.2g finomliszt73 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
15.1g burgonya9 kcal
-
0g cukor0 kcal
A feltéthez
-
17.7g csirkemellfilé21 kcal
-
0.6g gyros fűszerkeverék0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
5g majonéz27 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.8g ketchup1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g paprika1 kcal
-
5g paradicsom1 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
18 kcal
Összesen
184
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1298.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 280.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1096 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
911
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 158.6 g
Zsír
-
Összesen 165.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5193.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 1004 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1953 mg
-
Nátrium 1645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1120.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 656 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 587 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 754 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 4382 micro
-
Lut-zea 540 micro
Összesen
3638
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 221 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
2 dl víz
-
2 dkg élesztő
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 db burgonya
-
1 csipet cukor
A feltéthez
-
35 dkg csirkemellfilé
-
12.5 g gyros fűszerkeverék
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 dl tejföl
-
100 g majonéz
-
1 ek mustár
-
1 ek ketchup
-
1 csipet bors
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük elsőként a tésztát: a lisztet egy műanyag tálba öntjük, egy csipet sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a megfőtt, jól áttört, már hidegre hűtött burgonyát. Jól összekavarjuk a lisztel. A vizet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt, és hagyjuk néhány percig.
- Ha az élesztő feljött, akkor a liszt közepébe öntjük az élesztős vizet, és alaposan "kidagasztjuk", mikor a tészta kissé hólyagos, akkor hozzágyúrjuk még az evőkanálnyi olajat.
- A tálat letakarva kb. 40 percig hagyjuk megkelni. Ebből az adagból 2 pizza süthető (30 cm-es sütőformában).
- Míg a tészta kel, elkészítjük a húst.
- A csirkemellet kissebb kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük. Majd hozzáöntjük a gyros fűszersót, pici vizet is önthetünk alá (elhagyható). Készre sütjük a húst.
- A zöldségeket apró kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerinti mennyiséget.
- A tejfölt, majonézt, mustárt, ketchupot és csipetnyi borsot összekeverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk!
- Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk. A pizza formát picit megolajozzuk, és beletesszük az első kinyújtott tésztát.
- Előmelegített sütőben kb. 7 percig elősütjük.
- Majd kivesszük, és megkenjük a tartármártás felével, elosztlatjuk rajta a hús felét illetve a zöldségeket. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
- Addig sütjük, amíg a széle kissé aranybarna nem lesz.
- Ha kész, a másik tésztával is így járunk el.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 28 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17803
- Feltöltés dátuma: 2012. július 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy pizzákkal teli szórólapot olvasgattam, és akkor döntöttem úgy, hogy én is kísérletezem a feltétekkel. A kísérlet sikerült! Nagyon finom és laktató éte!l:-)