r
Nosalty Logó

Gyros húsos pizza házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyros húsos pizza házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5193.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 3638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    221 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük elsőként a tésztát: a lisztet egy műanyag tálba öntjük, egy csipet sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a megfőtt, jól áttört, már hidegre hűtött burgonyát. Jól összekavarjuk a lisztel. A vizet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt, és hagyjuk néhány percig.
  2. Ha az élesztő feljött, akkor a liszt közepébe öntjük az élesztős vizet, és alaposan "kidagasztjuk", mikor a tészta kissé hólyagos, akkor hozzágyúrjuk még az evőkanálnyi olajat.
  3. A tálat letakarva kb. 40 percig hagyjuk megkelni. Ebből az adagból 2 pizza süthető (30 cm-es sütőformában).
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a húst.
  5. A csirkemellet kissebb kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük. Majd hozzáöntjük a gyros fűszersót, pici vizet is önthetünk alá (elhagyható). Készre sütjük a húst.
  6. A zöldségeket apró kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerinti mennyiséget.
  7. A tejfölt, majonézt, mustárt, ketchupot és csipetnyi borsot összekeverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk!
  8. Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk. A pizza formát picit megolajozzuk, és beletesszük az első kinyújtott tésztát.
  9. Előmelegített sütőben kb. 7 percig elősütjük.
  10. Majd kivesszük, és megkenjük a tartármártás felével, elosztlatjuk rajta a hús felét illetve a zöldségeket. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
  11. Addig sütjük, amíg a széle kissé aranybarna nem lesz.
  12. Ha kész, a másik tésztával is így járunk el.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17801
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy pizzákkal teli szórólapot olvasgattam, és akkor döntöttem úgy, hogy én is kísérletezem a feltétekkel. A kísérlet sikerült! Nagyon finom és laktató éte!l:-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...