r
Nosalty Logó

Gyors túrós bukta Ligeti Károlytól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Gyors túrós bukta Ligeti Károlytól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 6428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.7 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8733.9 g
  • Cink
    1961 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    1514 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2716 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 6428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojás és vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.
  2. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 18 darabra vágjuk, megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
  3. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (27x37 cm) rakjuk.
  4. Újra megkelesztjük, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Töltelékhez

  1. Mialatt a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x27
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 30278
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Ajánló

Még melegen porcukorral meghintjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors túrós bukta Ligeti Károlytól
Ligeti Károly 129 recept

A túró kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Az előételektől a főételeken át a desszertekig igen sokféle ételt készíthetünk belőle.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...