r
Nosalty Logó

Gumbo csirkével és rákkal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Gumbo csirkével és rákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4264.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    3552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1466 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    2967 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17058.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    14209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    5865 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    11869 micro
  • Lut-zea
    2584 micro
Összesen 1434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    424 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zellerszárat, a paprikát, az újhagymát kis kockákra vágjuk. Az okrát 23 cm-es darabokra vágjuk. A fokhagymát szeletekre vágjuk.
  2. A csirkemellet felkockázzuk (rák nagyságúra) és a kreol fűszerrel megszórva zacskóban hűtőbe tesszük egy órára érlelni.
  3. Fél citrom levével meglocsoljuk a rákot,és egy tálban félretesszük a hűtőbeérni egy órára.
  4. Egy nagy vastag falú lábasba öntjük az olajat és a lisztet, és pirítani kezdjük, míg mogyorószínű nem lesz, ekkor hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és tovább pirítjuk folytonos keverés mellett 4-5 percig.
  5. A megpirított zöldségekre öntjük a ketchupot, a tabascot, a worchestershire-szószt, a felkockázott paradicsomot, és felöntjük a csirke alaplével. Lassú tűzön időnként kevergetve fél órát főzzük,
  6. Egy serpenyőben egy kanál olajon hirtelen nagy lángon megpirítjuk a fűszeres csirkemelleket fehéredésig, majd a raguhoz adjuk. Ugyanígy járunk el a rákkal ugyanabban a serpenyőben. Kb. 5percig főzzük a raguval, majd rácsavarjuk a citromot is, és elzárhatjuk a gázt.
  7. Rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5585
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gumbo csirkével és rákkal
Évi néni 1830 recept

Vámos Miklós: "A New York - Budapest metró" című könyvében mesélte, hogy gumboval kínálták, mikor Louisianaban járt. Férjem fantáziája megindult tőle és közölte, szívesen megkóstolná ezt az ételt. Utána olvastam, és egyre tanácstalanabb lettem, mert nagyon sokféle receptet találtam. Végül kiválasztottam egy nekem tetszőt, bevásároltam a hozzávalókat, készítettem egy fűszerkeveréket hozzá, és nekiláttam. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek