r
Nosalty Logó

Gulyásleves házi csipetkével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Gulyásleves házi csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 43 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3390 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6051.6 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    3172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    518 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    13560 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2313 micro
Összesen 1831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    62 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk/kockázzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd kb. 2-2,5 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy méretű lábasban a zsírt felhevítjük, üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát. Visszahelyezzük a tűzre, felöntjük egy kevés vízzel, és addig főzzük, míg a víz teljesen elpárolog. (Zsírjára pirítjuk.)
  3. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és néhány perc alatt fehérre pirítjuk. Jöhetnek a fűszerek, a fokhagyma, majd a felkockázott paradicsom és paprika. Sűrű kevergetés mellett, lefedve, 60 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a répákat, a zellergumót, a burgonyát, és a felaprított zellerlevelet és petrezselymet. Felöntjük 2-2,5 liter vízzel, majd újból letakarjuk, és további 50 percig főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét.
  5. Beleszórjuk a levesbe a csipetkét, további 5-10 percig főzzük, majd erős paprikával, kenyérrel tálaljuk.

A csipetkéhez

  1. Egy tálba öntjük a hozzávalókat, tésztává gyúrjuk, majd ízlés szerint kisebb-nagyobb méretű darabokat lecsippantunk belőle. Letakarva pihentetjük, míg a leves fő.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11013
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki ismeri, és szinte mindenki szereti. Igen, egy gőzölgő, nagy tál gulyáslevesnél kevés jobb dolog kerülhet egy hazai ebédlőasztalra! Ez a mi kedvenc verziónk!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...