r
Nosalty Logó

Gulyásleves 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gulyásleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 2996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1884 micro
  • β-karotin
    4782 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.5 g

Zsír

  • Összesen
    146.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.9 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3875.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1995 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7536 micro
  • β-karotin
    19128 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    1679 micro
Összesen 2996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A pörköltalaphoz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk.
  2. A feldarabolt zöldségeket és a marhapörköltet egy lábasban feltesszük főni, és hozzáadunk annyi vizet, hogy leves sűrűségű legyen.
  3. Elkészítjük a csipetkét: a tojást kissé felverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és annyi liszttel keverjük el, hogy keményebb tészta állagot kapjunk.
  4. A tésztát gombócba gyúrjuk, és amikor a zöldség megfőtt, akkor a forrásban lévő levesbe csipkedjük. A tészta 5-8 perc alatt fő meg.
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 112189
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 28.

Ajánló

kenyér

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában bográcsozás, vagy nagyobb mennyiségű marhapörkölt készítése után, el szoktam tenni a mélyhűtőbe néhány adag pörköltet, ami kiváló alapanyaga a gulyáslevesnek.

Hozzávalók

A pörköltalaphoz

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...