r
Nosalty Logó

Guba special felturbózva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Guba special felturbózva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gubához

A turbózáshoz

A tetejére

Összesen 1514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gubához

A turbózáshoz

A tetejére

Összesen 6057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gubához

A turbózáshoz

A tetejére

Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3169.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12677.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    5441 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    857 mg
  • Foszfor
    2504 mg
  • Nátrium
    3583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    999.6 g
  • Cukor
    704 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 6057 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A gubához

A turbózáshoz

A tetejére

Elkészítés

A gubához

  1. A kiflit 10-12 mm széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, a vaníliával, a megmaradt rummal, a vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk.
  2. Egy nagy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A forró madártejbe szűrőszerű lyukacsos kanálon belemártjuk a kiflikarikákat, hagyjuk, hogy néhány pillanatig magukba szívják a nedűt.
  3. A jénaiba egy sort rakunk belőle. Erre darált és cukorral vegyített mákot rétegzünk, majd mazsolával is meghintjük. Addig ismételgetjük, amíg a kifli elfogy. Eddigre illik a madártejnek is kifogynia, ha még maradna belőle, óvatosan, egyenletesen csurgassuk a guba tetejére.
  4. A két tojásfehérjéből és a porcukorból habot verünk, majd betakarjuk vele a tálban lévő gubát. A tetejére még egy kis cukrot is hinthetünk, a sütéskor szépen karamellizálódik a tetején.
  5. Az egészet előmelegített sütőben sütjük (amíg a hab egy kis halványbarnás árnyalatot kap).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 52929
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem kívánta senki a családban a hagyományos cukros tejjel leőntőtt változatát. Így találtam rá Tóth Tamás receptjére, amit még megturbóztam egy kicsit! Még egy kis mézzel megcsurgatva a végén ...

Hozzávalók

A gubához

A turbózáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...