r
Nosalty Logó

Grízes-citrusos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Grízes-citrusos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 1037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 4144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3189.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 4144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a búzadarát és a tejet.
  3. Belereszeljük a citrusok héját és folyamatosan keverve, felforralva besűrítjük.
  4. Olvasztott vajjal vékonyan kikenünk egy 20x30 cm-es tűzálló tálat.
  5. Belefektetjük az első félbevágott réteslapot, majd megkenjük vajjal.
  6. Ezt követően újabb lap, újabb kenés. Ezt így folytatjuk, míg 8 rétegünk nem lesz. (4 lapból.)
  7. Ekkor belesimítjuk a krémet, majd az előző módon, rétegelve ráhelyezzük a maradék 4 lapot félbevágva, 8 rétegben.
  8. Éles késsel a tál aljáig bevágjuk a majdani szeletek mentén a süteményt, majd az előmelegített sütőben megsütjük.
  9. Közben elkészítjük a szirupot: a mézet a citruslevekkel és a vízzel 10 percig gyöngyözve forraljuk, majd azonnal a kisült süteményre öntjük.
  10. 2-3 órán át állni hagyjuk, de a legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6439
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 12.

Ajánló

Nyárra tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Egy újságban találtam a receptet. Nagyon finom lett. 

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...