Grillezett nyelvhal meleg salátaágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
A halhoz és a salátához
-
125g nyelvhal88 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
25g lencse88 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
1g snidling0 kcal
A vinaigretthez
-
25g olívaolaj221 kcal
-
25g tökmagolaj221 kcal
-
4g fehérborecet1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
716
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
A halhoz és a salátához
-
500g nyelvhal350 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
100g lencse352 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
3g snidling1 kcal
A vinaigretthez
-
100g olívaolaj884 kcal
-
100g tökmagolaj884 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2863
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
A halhoz és a salátához
-
35.7g nyelvhal25 kcal
-
28.6g burgonya17 kcal
-
7.1g lencse25 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.9g kapribogyó0 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
A vinaigretthez
-
7.1g olívaolaj63 kcal
-
7.1g tökmagolaj63 kcal
-
1.1g fehérborecet0 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
205
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 206.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
716
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 223.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4221.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1755 mg
-
Nátrium 1865 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 827.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 565 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6038 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
2863
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A halhoz és a salátához
-
400 g burgonya
-
100 g lencse
-
1 db sárgarépa
-
0.5 kis db vöröshagyma
-
15 g vaj
-
1 ek kapribogyó
-
1 ek snidling
A vinaigretthez
-
100 ml tökmagolaj
-
3 ek fehérborecet
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 evőkanál víz
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
A halhoz és a salátához
- A burgonyát megmossuk, héjában forró, sós vízben éppen puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, héját lehúzzuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy tálcán szétterítjük és meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olívaolajjal.
- A halfiléket besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a salátát elkészítjük. A lencsét a megmosott, tisztított sárgarépával és zellerszárral együtt lábasba tesszük, felengedjük vízzel és puhára főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a lencsét, mert akkor összetörik!) A zöldségeket kivesszük, a lencsét lecsöpögtetjük, és egy tálcán szétterítve hagyjuk kihűlni.A vinaigrette készítéséhez egy botmixer segítségével összekeverjük a fenti hozzávalókat. Tálalásig hűtőben tartjuk. (Mielőtt felhasználjuk, jól fel kell keverni.)
- Az apróra vágott vöröshagymát a vajjal elvegyített, evőkanálnyi olívaolajon dinszteljük, majd tálba szedjük. Ugyanebben a serpenyőben, még egy evőkanálnyi olívaolajat hozzáadva, megpirítjuk a burgonyakockákat. Végül összekeverjük a hagymát és a burgonyát. Tálalásig melegen tartjuk.
- Felhevített grillserpenyőben kevés olívaolajon elkészítjük a halakat: mindkét oldalukat néhány perc alatt átsütjük. Akkor van kész a hal, amikor egy villa hátuljával megnyomkodjuk és kissé ruganyos.
- Miközben készülnek a halak, a lencsét felmelegítjük és összekeverjük a vinaigrettel. A tányérokra kanalazzuk a lencsét, arra a burgonyát, és a tetejére jön a halfilé. Azonnal fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17320
- Feltöltés dátuma: 2008. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Gordon Ramsay-féle halfogás ez. Kivéve, hogy nem kaptam tőkehalat, így kénytelen voltam más hallal (jelen esetben nyelvhallal) helyettesíteni. Nem hinném azonban, hogy a végeredményt ez befolyásolta volna. Fantasztikus összhatás, elkészítésekor az időzítésre különös figyelmet fordítsunk! (A hal se hűljön ki, miközben a lencse és a burgonya is legyen meleg!)