Nyelvhal
Leírás
A legjobb ízű lepényhal. A Földközi-, Balti- és Északi-tengerben, valamint az Atlanti-óceán északi részén él. Finom állagú, hófehér, szálkamentes húsáért kedvelt, mely vékonysága miatt pillanatok alatt elkészíthető.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
A friss nyelvhalat legjobb azonnal felhasználni.
100g Nyelvhal
fehérjetartalom
12.41 g
zsírtartalom
45001.35 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
84.63 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
296 mg
Foszfor
252 mg
Kalcium
21 mg
Magnézium
18 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.098 g
Kolin
65 mg
Niacin - B3 vitamin
1.04 mg
E vitamin
0.63 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
12.41 g
Zsír
telített zsírsav
0.441 g
egyszeresen telített zsírsav
0.535 g
többszörösen telített zsírsav
0.374 g
koleszterin
45 g
ásványi anyagok
Kalcium
21 mg
Vas
0.18 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
252 mg
Nátrium
296 mg
Cink
0.32 mg
Réz
0.019 mg
Mangán
0.014 mg
Szelén
26.6 µg
szénhidrát
víz
84.63 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.022 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.02 mg
Niacin - B3 vitamin
1.04 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.185 mg
Folát
5 µg
Kolin
65 mg
Retinol
10 µg
E vitamin
0.63 mg
D vitamin
113 µg
K vitamin
0.1 µg
B12 vitamin
1.13 µg
A vitamin
10 µg
B6 vitamin
0.098 g