r
Nosalty Logó

Doveri nyelvhal tekercs rákkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Doveri nyelvhal tekercs rákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5759.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2166 mg
  • Nátrium
    2806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    761 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől, és tegyük félre a sárgákat. Finoman keverjük össze a fehérjét a rákkal, a konyakkal és a paradicsompürével. Finoman sózzuk meg, és tegyük félre.
  2. Szórjuk meg sóval és borssal a halfilé mindkét oldalát, tekerjük fel, és kössük át a tekercseket snidlinggel.
  3. Tegyük a haltekercseket egy hőálló tálba, és locsoljuk meg fehérborral.
  4. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát, verjük fel keményre a tejszínt, és óvatosan keverjük hozzá tojásfehérje-rák-paradicsompüré keverékhez. Ízesítsük sóval, borssal. Töltsük meg a haltekercseket a mixszel.
  5. Állítsuk be az Interval+sütés programot 180 °C-ra, és süssük 15-20 percig az ételt.
  6. Tegyünk 3-3 haltekercset egy-egy meleg tányérra, és tegyük vissza a sütőbe, hogy a hal meleg maradjon.
  7. Szűrjük le a szószt, és forraljuk fel egy kis lábosban. Kapcsoljuk le a főzőlapot, majd keverjük a szószhoz a vajat és a tojássárgáját.
  8. A krémes szószt ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük rá a haltekercsekre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1306
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Ajánló

A rák és a doveri nyelvhal zseniális ízkombinációt alkot ebben a fogásban. Isteni finom, és elegánsan mutat a tányéron.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges haltekercs az Electrolux konyhájából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...