r
Nosalty Logó

Tengeri nyelvhalfilé erdei gombás bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
timu
Tengeri nyelvhalfilé erdei gombás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Összesen 1030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4133.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Elkészítés

A hal és bulgur hozzávalói

  1. A bulgurt kétszer annyi vízzel és egy csipet sóval feltesszük főni. Kb. 15 perc alatt magába szívja a nedvességet, és kész is.
  2. A salotta hagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Pici vizet adhatunk hozzá, ha nagyon elpárolog. Ha a gomba megpuhult, összekeverjük a bulgurral.
  3. Elkészítjük a vajmártást. 5 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Ha elkezd habosodni, hozzáadunk fél citrom levét és egy pici sót. Kiöntjük egy edénybe, ezzel fogjuk a végén meglocsolni a halat.
  4. A visszamaradt vajon a halszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
  5. Tálaláskor a bulgurra tesszük a halat, és meglocsoljuk a citromos vajjal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1752
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 30.

Ajánló

fehérbor illik hozzá

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyetlen dolog, amiért szeretem az őszt az az, hogy ilyenkor jóóó sok gomba van az erdőben.  :) Én most hallal párosítottam, és csináltam egy gyorsan elkészíthető főételt, ami egy pohár fehérborral isteni ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók

A hal és bulgur hozzávalói

Vajmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...