r
Nosalty Logó

Tenger gyümölcsei chilis paradicsom mártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Veca
Tenger gyümölcsei chilis paradicsom mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5207 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    2252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    754 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2889 micro
Összesen 1690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, aztán rádobjuk a karikákra vágott csilit, a garnélát és a nyelvhalat, amit előzőleg szintén kockákra vágtunk. Pár percig pirítjuk, amíg át nem sülnek.
  2. Ráöntjük a fehérbort, és addig pároljuk a halat (akár fedő alatt is), amíg a bor el nem fő alóla. Eközben egy másik edényben, kevés olívaolajon megpirítjuk a tésztát, majd amikor egy kis színt kap a tészta, aláöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje. Amikor a víz elfő a tészta alól, kicsit megsózzuk, és levesszük a tűzről. Ekkorra a tészta megpuhul, al dente.
  3. Közben a halra ráöntjük a paradicsomkonzervet, összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd hozzákeverjük a tésztát. Kicsit összepirítjuk, végül megszórjuk petrezselyemzölddel. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2288
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnap valami különlegessel, de egészségessel akartam előállni, így mindenképpen valamilyen tengeri "herkentyű"-s fogást kerestem. Az eredeti recepttel Házisáfrány oldalán találkoztam, amit aztán kicsit testre szabtam, a hűtőm tartalmától függően. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk