r
Nosalty Logó

Grillezett lazac fokhagymás mártással és baconchipsszel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mertgrillezniszeretünk
Grillezett lazac fokhagymás mártással és baconchipsszel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

848
Kalória
39.4g
Fehérje
10.5g
Szénhidrát
70.7g
Zsír
278.1g
Víz
117.7g
Koleszterin
2.1g
Rost
5.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    666 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2074 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    2664 micro
  • K vitamin:
    857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    8297 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2696 micro
Összesen 3387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. Serpenyőbe öntsünk 1 dl olívaolajat, majd mehet a szeletelt bacon. Fontos hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, olyan párolós. Mehetnek bele a fűszerek a zúzott fokhagyma, egy kis friss petrezselyem, gomba, citromfű, kakukkfű.
  2. Pár percig kevergessük, pároljuk jól össze az ízeket, majd öntsük fel fehérborral. A megtisztított sárgarépát gyalun, hosszában szeleteljük le. Lehet késsel is, lényeg, hogy vékony szeleteket kapjunk. És ezeket a szeleteket is dobjuk a serpenyőbe.
  3. Miután minden alapanyag összepárolódott, szedjük ki a sárgarépaszeleteket, a bacont, a gombát és tegyük félre őket! A gombából hagyhatunk 1 db-ot benne.
  4. A szép lazacszeleteket kissé sózzuk és borsozzuk, majd a serpenyőbe tesszük őket. Fontos! Továbbra se magas hőmérsékleten, hanem pároljunk (100-130 C)! Pár perc után a szeleteket fordítsuk meg. Óvatosan, nehogy eltörjenek.
  5. A lazacszeleteket szedjük ki és tegyük félre. Serpenyőben lévő fűszerkeverékről öntsük le a zsiradék felét és tegyük félre. Az így megmaradt alap, az egy darab gomba is mehet egy turmixpohárba és turmixoljuk össze. A kapott pépet egy kis lábasba tegyük és kevergetve öntsük fel tejszínnel, közben csepegtessünk rá citromlevet. Forraljuk össze és közben kóstoljunk, ha kell ízesítsünk utána. Amikor a mártás szép selymes és ízletes, a mártással készen is vagyunk.
  6. A grillrácsot kellően hevítsük fel ( ha nem grillen készítjük akkor serpenyőben kevés olívaolajon) A lazacszeleteket tegyük a rácsra és mindkét oldalát süssük készre. Miután készen vannak, alufólia alatt pihentessük.
  7. A megmaradt, félretett fűszeres zsiradékot öntsük fel 1 dl olívaolajjal és hevítsük fel. Miután kellően forró, dobjuk bele először a baconszeleteket és ha jó ropogós lett, kivesszük. Mehetnek a sárgarépaszeletek. Vigyázzunk a zsiradék fröcsöghet és ha ezek is ropogósak vegyük ki. Legvégén a gomba mehet bele. Vagyis ha minden megvan, a petrezselyemcsokrot vizezzük meg és egy csipesszel mártsuk a forró olajba. Lehetőleg vegyünk hőálló kesztyűt. Finom, ropogós petrezselymet fogunk kapni.
  8. Lehet tálalni. Köretnek bármit kínálhatunk pl. kevert saláta, krokett. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 30 p
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!