Grillezett lazac fokhagymás mártással és baconchipsszel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
mertgrillezniszeretünk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
150g lazac191 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g laskagomba7 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
Összesen
848
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
600g lazac762 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g laskagomba29 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
Összesen
3387
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
35.1g lazac45 kcal
-
7.9g bacon31 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
5.8g laskagomba2 kcal
-
9.9g olívaolaj88 kcal
-
5.8g fehérbor5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
9.9g citrom2 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.5g főzőtejszín23 kcal
Összesen
200
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 70.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1268.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 278.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 666 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 2074 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 674 micro
Összesen
848
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 157.5 g
Zsír
-
Összesen 282.6 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 471 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5073.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 2280 mg
-
Nátrium 1756 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1112.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1305 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 2664 micro
-
K vitamin: 857 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 755 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 2477 micro
-
β-karotin 8297 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2696 micro
Összesen
3387
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Serpenyőbe öntsünk 1 dl olívaolajat, majd mehet a szeletelt bacon. Fontos hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, olyan párolós. Mehetnek bele a fűszerek a zúzott fokhagyma, egy kis friss petrezselyem, gomba, citromfű, kakukkfű.
- Pár percig kevergessük, pároljuk jól össze az ízeket, majd öntsük fel fehérborral. A megtisztított sárgarépát gyalun, hosszában szeleteljük le. Lehet késsel is, lényeg, hogy vékony szeleteket kapjunk. És ezeket a szeleteket is dobjuk a serpenyőbe.
- Miután minden alapanyag összepárolódott, szedjük ki a sárgarépaszeleteket, a bacont, a gombát és tegyük félre őket! A gombából hagyhatunk 1 db-ot benne.
- A szép lazacszeleteket kissé sózzuk és borsozzuk, majd a serpenyőbe tesszük őket. Fontos! Továbbra se magas hőmérsékleten, hanem pároljunk (100-130 C)! Pár perc után a szeleteket fordítsuk meg. Óvatosan, nehogy eltörjenek.
- A lazacszeleteket szedjük ki és tegyük félre. Serpenyőben lévő fűszerkeverékről öntsük le a zsiradék felét és tegyük félre. Az így megmaradt alap, az egy darab gomba is mehet egy turmixpohárba és turmixoljuk össze. A kapott pépet egy kis lábasba tegyük és kevergetve öntsük fel tejszínnel, közben csepegtessünk rá citromlevet. Forraljuk össze és közben kóstoljunk, ha kell ízesítsünk utána. Amikor a mártás szép selymes és ízletes, a mártással készen is vagyunk.
- A grillrácsot kellően hevítsük fel ( ha nem grillen készítjük akkor serpenyőben kevés olívaolajon) A lazacszeleteket tegyük a rácsra és mindkét oldalát süssük készre. Miután készen vannak, alufólia alatt pihentessük.
- A megmaradt, félretett fűszeres zsiradékot öntsük fel 1 dl olívaolajjal és hevítsük fel. Miután kellően forró, dobjuk bele először a baconszeleteket és ha jó ropogós lett, kivesszük. Mehetnek a sárgarépaszeletek. Vigyázzunk a zsiradék fröcsöghet és ha ezek is ropogósak vegyük ki. Legvégén a gomba mehet bele. Vagyis ha minden megvan, a petrezselyemcsokrot vizezzük meg és egy csipesszel mártsuk a forró olajba. Lehetőleg vegyünk hőálló kesztyűt. Finom, ropogós petrezselymet fogunk kapni.
- Lehet tálalni. Köretnek bármit kínálhatunk pl. kevert saláta, krokett. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 835
- Feltöltés dátuma: 2022. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
mertgrillezniszeretünk
4 recept