Grillezett csirkehús Tikka masalával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Róka a fazékban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az étel előkészítése
-
114g csirkemellfilé137 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
49g citrom7 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
46g pritaminpaprika10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A curryszósz elkészítése
-
26g vöröshagyma9 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
3g olívaolaj30 kcal
-
0g garam masala0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
5 kcal
-
47 kcal
-
14 kcal
-
29g csirke alaplé2 kcal
-
57g kókusztej113 kcal
-
0g só0 kcal
Húsnyársak elkészítése
Összesen
389
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az étel előkészítése
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
4g garam masala0 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
90g joghurt55 kcal
-
320g pritaminpaprika68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A curryszósz elkészítése
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
35 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
600g konzerv paradicsom96 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
0g só0 kcal
Húsnyársak elkészítése
Összesen
2730
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
Az étel előkészítése
-
25.6g csirkemellfilé31 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
10.9g citrom2 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
2.9g joghurt2 kcal
-
10.3g pritaminpaprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A curryszósz elkészítése
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0.2g mandulapehely1 kcal
-
1.6g kókuszreszelék11 kcal
-
19.2g konzerv paradicsom3 kcal
-
6.4g csirke alaplé0 kcal
-
12.8g kókusztej25 kcal
-
0g só0 kcal
Húsnyársak elkészítése
Összesen
87
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 309.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1006 micro
-
β-crypt 198 micro
-
Likopin 2353 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
389
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 209.2 g
Zsír
-
Összesen 172 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5293.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 622 mg
-
Foszfor 2603 mg
-
Nátrium 1213 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2165.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 554 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 808 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 7044 micro
-
β-crypt 1384 micro
-
Likopin 16470 micro
-
Lut-zea 939 micro
Összesen
2730
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 528 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Az étel előkészítése
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
1 teáskanál római kömény
-
2 teáskanál füstölt pirospaprika
-
2 teáskanál garam masala
-
2 db citrom
-
1 citromból nyert citromlé
-
4 gerezd fokhagyma
-
6 ek joghurt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A curryszósz elkészítése
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db chili (ha nem kapok a boltban, helyettesíteni szoktam hegyes erős paprikával, és így is nagyon finom :))
-
1 csokor koriander
-
3 ek olívaolaj
-
1 teáskanál garam masala
-
1 teáskanál koriandermag
-
2 kávéskanál kurkuma
-
1 teáskanál görögszéna
-
50 g kókuszreszelék
-
2 dl csirke alaplé
-
400 ml kókusztej
-
só ízlés szerint
Húsnyársak elkészítése
Elkészítés
Az étel előkészítése
- Vágjuk a csirkemellet kb. 5 cm nagyságú kockákra. Egy közepes nagyságú tálban keverjük össze a joghurtot egy citrom levével és egy nagy csipet sóval. A gyömbért reszeljük le, a fokhagymákat zúzzuk össze, majd ezt is öntsük a keverékhez.
- Fontos: Mielőtt a fűszereket a joghurthoz adnánk, életre kell kelteni... dobjuk őket egy kisebb serpenyőbe, és pirítsuk, míg nem érezzük az illatát, de vigyázzunk, oda ne égjenek.
- Itt meg kell, hogy említsük, ha nem sikerülne mégsem beszerezni sehol garam masalát, akkor házilag is elkészíthetjük. :) Egyenlő arányban keverjük a következő hozzávalókat, jó ha egy nagyobb adagot készítünk, így legalább a következő alkalomra is marad bőven belőle. 1 teáskanál fekete bors, kömény, koriander, szegfűszeg, fahéj, és 3 db babérlevél apróra törve, 1/4 szerecsendió. Ezeket összekeverve kapjuk meg az alap garam masalát, amit még lehet bolondítani egy kis chilivel és édesköménnyel, de akkor egy valóban erős fűszerkeveréket kapunk. Aztán mehet a többihez..
- Ebbe a fantasztikus illatú pácba forgassuk a csirkemell kockákat, és hagyjuk állni a hűtőben őket, úgy két órán keresztül. Amíg a husik pihennek…
A curryszósz elkészítése
- Tegyünk fel közepes lángra egy nagyobb edényt- lábast vagy mélyebb serpenyőt, amiben elfér egy nagy adag ellenállhatatlan szósz.
- Öntsünk bele pár löketnyi olívaolajat, szórjuk bele az apróra vágott hagymát, chilit, gyömbért és a felaprított koriander felét, és pirítsuk úgy 10-15 percig, míg szép aranybarna színe nem lesz a hagymának.
- Ezt követően a fűszerek kerülnek az edénybe, szépen sorban. Kevergetve pirítsuk kicsit, majd jöhet a fűszerek mellé a paradicsom, ezután húzzuk fel egy kis alaplével (2 dl).
- Rotyogjon alacsonyabb lángon körülbelül 20 percig, aztán adjuk hozzá a mandulát és a kókuszreszeléket, majd sózzuk, borsozzuk.
- Végül utolsó lépésként keverjük bele a kókusztejet a szószba. Úgy 20 percnyi főzés után kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük elbír még egy kis ízt, nyugodtan adjunk hozzá a korianderből és a chiliből. Míg a szósz rotyog…
Húsnyársak elkészítése
- Addig készítsük elő a húsnyársakat, vágjuk kockára a paprikákat és a maradék citromot. Ha már elég ideig csücsültek a husik a hűtőben, készíthetjük a nyársakat: citrom, husi, paprika és így tovább, arra figyeljünk, hogy ne legyenek túl szorosan.
- Míg a húsokat a grillserpenyőben megsütjük közepes lángon, addig készítsük el a köreteket is.
- Ha már minden készen áll arra, hogy tálalhassunk, kanalazzunk egy adag szószt a tányérra, fektessük mellé a husinyársat és néhány kanálnyi joghurttal és korianderlevéllel díszítsük.
- Ezek mellé kínáljuk az általunk választott köretet.
- Egy pohár hideg sör és kész is a vacsora. Köretnek tálalhatunk párolt rizst vagy kuszkuszt, és ha van időnk, készíthetünk naan kenyeret is, ha épp nem kapható valamelyik szupermarketben.. :)
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1426
- Feltöltés dátuma: 2016. február 28.
Ajánló
Hideg sörrel kínálom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Róka a fazékban
12 recept
Az első alkalom, amikor curryt készítettem, már jó 11 éve volt! Azóta nagy elismerésnek örvend a barátaim és a családom körében. A párom egyenesen rajong érte, és az sem zavarja, ha a lakásunk hetekig fűszerektől „illatozik”. Ez a recept a mi kedvencünk, ha tehetem, minden második héten elkészítem. :) Ha visszagondolok, a kezdetek kezdetén sokkal nehezebb dolgom volt, mivel a hozzávalók nagy többségét jobbára Budapesten tudtam volna beszerezni… Így praktikát találtunk ki (az első curryt édesapámmal vállvetve készítettem), hogy az egyes hozzávalókat helyettesítsük. Azonban manapság sok minden megtalálható „vidéken” is.