r
Nosalty Logó

Gránátalmás hús

Évi néni
Gránátalmás hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pácoláshoz

A polentához

827
Kalória
39.9g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
187.3g
Víz
124g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácoláshoz

A polentához

Összesen 827 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácoláshoz

A polentához

Összesen 2482 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácoláshoz

A polentához

Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2667.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 827 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8002.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    5762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    561.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 2482 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A hússzeleteket a pácba tesszük egy éjszakára lefóliázva.
  2. Felhasználáskor a lecsepegtetett húst forró olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd ráöntve a pácot még 1 percet forraljuk. A hús szeletet deszkán vékonyra felszeljük, tálalásnál páclével megöntözzük.
  3. A kukoricadarát a forrásban lévő húslevesbe öntjük, folyamatos kevergetés mellett 10 perc alatt megfőzzük, majd hozzákeverünk 2 ek kukoricacsíraolajat. Egy tálra kiöntve kihűtjük, formára vágjuk, 3-4 percre grill alá tesszük egy kicsit pirítani.
  4. Gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nekem a polentához nagyon ízlik a gránátalma, és ehhez készítettem a pácot. A hús lehet szinte bármi (marha, kacsa, csirke is). Kevés munka = nagy élvezet.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...