Gránátalmás hús
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A pácoláshoz
-
200g sertéstarja372 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
27 kcal
-
5 kcal
-
10g chiliszósz2 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
47 kcal
A polentához
-
250g alaplé18 kcal
-
47g kukoricadara169 kcal
-
7g kukoricaolaj60 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g gránátalma23 kcal
Összesen
827
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A pácoláshoz
-
600g sertéstarja1116 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
80 kcal
-
15 kcal
-
30g chiliszósz6 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A polentához
-
750g alaplé53 kcal
-
140g kukoricadara507 kcal
-
20g kukoricaolaj180 kcal
-
4g só0 kcal
-
150g gránátalma70 kcal
Összesen
2482
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
A pácoláshoz
-
33g sertéstarja61 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
1.7g gránátalma szirup4 kcal
-
1.1g worcestershire-szósz1 kcal
-
1.7g chiliszósz0 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
A polentához
-
41.3g alaplé3 kcal
-
7.7g kukoricadara28 kcal
-
1.1g kukoricaolaj10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8.3g gránátalma4 kcal
Összesen
137
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2667.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 1921 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 187.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
827
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 148.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8002.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1552 mg
-
Nátrium 5762 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 561.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2009 micro
Összesen
2482
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A pácoláshoz
-
60 dkg sertéstarja
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 ek gránátalma szirup
-
2 ek worcestershire-szósz
-
2 ek chiliszósz
-
2 ek szójaszósz
-
1 teáskanál barna cukor
-
1 kávéskanál bors
-
1 kávéskanál cayenne paprika
-
0.5 teáskanál koriander
A polentához
-
7.5 dl alaplé
-
140 g kukoricadara
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
A pácoláshoz
- A hússzeleteket a pácba tesszük egy éjszakára lefóliázva.
- Felhasználáskor a lecsepegtetett húst forró olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd ráöntve a pácot még 1 percet forraljuk. A hús szeletet deszkán vékonyra felszeljük, tálalásnál páclével megöntözzük.
- A kukoricadarát a forrásban lévő húslevesbe öntjük, folyamatos kevergetés mellett 10 perc alatt megfőzzük, majd hozzákeverünk 2 ek kukoricacsíraolajat. Egy tálra kiöntve kihűtjük, formára vágjuk, 3-4 percre grill alá tesszük egy kicsit pirítani.
- Gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2852
- Feltöltés dátuma: 2013. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Nekem a polentához nagyon ízlik a gránátalma, és ehhez készítettem a pácot. A hús lehet szinte bármi (marha, kacsa, csirke is). Kevés munka = nagy élvezet.