Graham fánkok sütőben sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
505
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2019
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
505
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2970.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 528 mg
-
Foszfor 1615 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 181.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 841 micro
Összesen
2019
kcal
- 9% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tej felét felmelegítjük 1 ek cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk néhány perc alatt.
- Amíg az élesztő felfut, egy tálba beleöntjük a lisztet, és a zabpelyhet, továbbá a maradék cukrot, kókuszt és a reszelt citromhéjat.
- Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztes egyveleghez, hozzáadunk egy kanálnyi olívaolajat is. Először fakanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel összegyúrjuk, és hozzáadunk annyi natúr joghurtot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy finom, puha tésztát kapjunk.
- Ha a tészta összeállt, meleg helyen, letakarva kelesztjük 1 órán át.
- Amikor a tészta megkelt, egy tetszőleges sima felületet meglisztezünk. A tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk őket. Mindeközben a sütőt előmelegítjük.
- Kiolajozunk/vajazunk egy tepsit, és ebben kisütjük a fánkokat.
- Lekvárral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3063
- Feltöltés dátuma: 2012. január 21.
Ajánló
A legjobb, ha házi készítésű gyümölcslekvárral esszük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem volt itthon tojásom, de nagyon szerettem volna fánkot enni.