Gőzölt omlettes burger
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A burgerhez
Összesen
553
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A burgerhez
Összesen
2213
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2580 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 1674 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1060 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2896 micro
Összesen
553
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 137.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10320.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1500 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 331 mg
-
Foszfor 1564 mg
-
Nátrium 6696 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 815 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1357 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 342 micro
-
K vitamin: 705 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 784 micro
-
Kolin: 1250 mg
-
Retinol - A vitamin: 1004 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4240 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11586 micro
Összesen
2213
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 695.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A burgerhez
- A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a tejet, tejszínt, sót és borsot. Egy botmixer segítségével teljesen simára dolgozzuk, majd a keveréket egy szitán át beleöntjük egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt, 20x20 centis sütőtálba. Ezt a tálat beletesszük egy nagyobb tepsibe, amelybe forró vizet öntünk, majd az egészet letakarjuk alufóliával.
- Az omletett 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 25-30 perc alatt készre gőzöljük. Ha már nem folyós, de még enyhén remeg, akkor elkészült. Kivesszük a tepsiből, lehámozzuk róla a sütőpapírt, majd négy egyenlő darabra vágjuk.
- Míg sül az omlett, elkészítjük a pestót is: egy aprítógépben simára dolgozzuk a rukkolát, diót, olívaolajat, majd sóval-borssal ízesítjük és félretesszük.
- Az újhagymák végét levágjuk, majd felhevített, enyhén kiolajozott serpenyőben egyenként szenesre sütjük őket (1-2 perc): ha kell nyomjuk le őket egy spatulával, hadd karamellizálódjanak.
- A zsemléket félbevágjuk, megkenjük őket vajjal, majd serpenyőben megpirítjuk mindegyiket. Az alsó részbe pestót kenünk, erre jöhet az omlett, majd egy szelet sajt. Ha még meleg az omlett, a sajt magától ráolvad, azonban, ha időközben kihűlt, segítsünk rá az olvadásra, karamellizáló pisztollyal. A sajtra helyezzünk egy sült újhagymát, végül a pestóval megkent felső bucirészt.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 321
- Feltöltés dátuma: 2024. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Fogadjunk, még sosem kóstoltad a tojást ilyen izgalmas formában: a gőzölt omlett egy elegáns, mégis egyszerű különlegesség, ami ráadásul szendvicsben is megállja a helyét. Például ebben a tavaszias, harsány hamburgerben.