r
Nosalty Logó

Gőzölt omlettes burger

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Gőzölt omlettes burger
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burgerhez

553
Kalória
25.5g
Fehérje
37g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
203.8g
Víz
392.1g
Koleszterin
4.1g
Rost
8.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A burgerhez

Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A burgerhez

Összesen 2213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A burgerhez

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2580 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1060 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10320.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1500 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    6696 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    815 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    705 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    1250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4240 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11586 micro
Összesen 2213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A burgerhez

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a tejet, tejszínt, sót és borsot. Egy botmixer segítségével teljesen simára dolgozzuk, majd a keveréket egy szitán át beleöntjük egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt, 20x20 centis sütőtálba. Ezt a tálat beletesszük egy nagyobb tepsibe, amelybe forró vizet öntünk, majd az egészet letakarjuk alufóliával.
  2. Az omletett 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 25-30 perc alatt készre gőzöljük. Ha már nem folyós, de még enyhén remeg, akkor elkészült. Kivesszük a tepsiből, lehámozzuk róla a sütőpapírt, majd négy egyenlő darabra vágjuk.
  3. Míg sül az omlett, elkészítjük a pestót is: egy aprítógépben simára dolgozzuk a rukkolát, diót, olívaolajat, majd sóval-borssal ízesítjük és félretesszük.
  4. Az újhagymák végét levágjuk, majd felhevített, enyhén kiolajozott serpenyőben egyenként szenesre sütjük őket (1-2 perc): ha kell nyomjuk le őket egy spatulával, hadd karamellizálódjanak.
  5. A zsemléket félbevágjuk, megkenjük őket vajjal, majd serpenyőben megpirítjuk mindegyiket. Az alsó részbe pestót kenünk, erre jöhet az omlett, majd egy szelet sajt. Ha még meleg az omlett, a sajt magától ráolvad, azonban, ha időközben kihűlt, segítsünk rá az olvadásra, karamellizáló pisztollyal. A sajtra helyezzünk egy sült újhagymát, végül a pestóval megkent felső bucirészt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Fogadjunk, még sosem kóstoltad a tojást ilyen izgalmas formában: a gőzölt omlett egy elegáns, mégis egyszerű különlegesség, ami ráadásul szendvicsben is megállja a helyét. Például ebben a tavaszias, harsány hamburgerben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!