Görögös zöldbabsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
292
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
587
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
36.7g zöldbab10 kcal
-
33.8g újhagyma6 kcal
-
2.2g szárított paradicsom6 kcal
-
12.2g paradicsom2 kcal
-
3.7g fekete olajbogyó4 kcal
-
6.1g feta sajt16 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
Összesen
70
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 996 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 276.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 1298 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5418 micro
-
Lut-zea 2053 micro
Összesen
292
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1991.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 552.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 488 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 283 micro
-
β-karotin 2595 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10835 micro
-
Lut-zea 4107 micro
Összesen
587
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1326 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A babot megtisztítjuk, mossuk, majd fövő, sós vízben kb. 25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
- Az újhagymát megtisztítjuk, vékony gyűrűkre vágjuk. Az olajban eltett szárított paradicsomot apróra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk. Az olajbogyókat gyűrűkre vágjuk. Az egészet a babhoz adjuk, rámorzsoljuk a fetát.
- A citromlevet sóval, borssal, az áttört fokhagymával és oregánóval ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.
- A salátára öntjük, jól összekeverjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7711
- Feltöltés dátuma: 2016. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A salátát laktatóbbá tehetjük 1-2 cikkekre vágott főtt tojással és csíkokra vágott főtt sonkával.