r
Nosalty Logó

Görögös zöldbabsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Görögös zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5418 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    488 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10835 micro
  • Lut-zea
    4107 micro
Összesen 587 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1326 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, mossuk, majd fövő, sós vízben kb. 25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony gyűrűkre vágjuk. Az olajban eltett szárított paradicsomot apróra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk. Az olajbogyókat gyűrűkre vágjuk. Az egészet a babhoz adjuk, rámorzsoljuk a fetát.
  3. A citromlevet sóval, borssal, az áttört fokhagymával és oregánóval ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.
  4. A salátára öntjük, jól összekeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7711
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A salátát laktatóbbá tehetjük 1-2 cikkekre vágott főtt tojással és csíkokra vágott főtt sonkával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...