r
Nosalty Logó

Gombás-sonkás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
márti1218
Gombás-sonkás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2984 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 746 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7788.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    4969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 2984 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rátesszük a felkockázott hagymát, gombát, sonkát, és a fűszerekkel átsütjük, félretesszük hűlni. Előmelegítjük a sütőt légkeverésen 180 fokra. Kivajazzuk a muffinformát, vagy kibéleljük papírkapszlival.
  2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, só, sütőpor, sajt.
  3. Egy másik tálban a nedves hozzávalókat vegyítjük: felvert tojást, tejet, olajat.
  4. A lisztes keverékhez adjuk a nedves alkotókat és a már kihűlt gombás keveréket.
  5. Egyenletesen elosztjuk a formákban (12 db), és az előmelegített sütőbe toljuk, 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1343
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sonkás muffin
márti1218 72 recept

Most hal mellé készítettem köretnek, de önálló ételnek is megfelel egy tartalmas leves után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...