r
Nosalty Logó

Gombás sajtkrémes pizzalepény

Zsuzsamama56
Gombás sajtkrémes pizzalepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

997
Kalória
25.2g
Fehérje
57.1g
Szénhidrát
74.2g
Zsír
124.3g
Víz
99.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3981 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    296.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5712.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    2668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    497.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1025 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2574 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2554 micro
Összesen 3981 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A robotgép táljába öntjük a lisztet, az élesztőt, a vajat, sót, tejszínt, és elkezdjük a géppel dagasztani, majd a langyos tejet adagoljuk hozzá. Lágy tésztát kell készíteni.
  3. Lisztezett tálban, fóliával letakarva kelesztjük 1 órát. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. Ezalatt a hagymákat apró kockára vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk.
  2. A gombát tisztítás után felszeleteljük, és rádobjuk a hagymára. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és vágott petrezselymet adunk hozzá.
  3. Öt percig pároljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  4. Hidegen hozzákeverjük a krémsajtot, és előkészítjük a tésztát.
  5. Kikenünk olívaolajjal egy pizzasütőformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Fokhagymás olajjal megkenjük, megszurkáljuk, és vastagon rákenjük a gombás krémet. Erre szórjuk rá a durván reszelt pizzamozzarella sajtot.
  6. 200 fokos sütőben, alsó sütésen, hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük. (Akkor jó, ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt.) Cikkekre vágva kínáljuk, akár egy pizzát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Saját receptem, ha valaki találkozott mégis vele, akkor az a véletlen műve. Nagyon finom, puha, igazi ízélmény.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...