r
Nosalty Logó

Gombás pizza Hajnal módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás pizza Hajnal módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 2823 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    8598 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7641.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    5267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1964 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    25793 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 2823 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1540 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A fent leírt sorrendben beletesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjébe, majd dagasztó programra állítjuk a gépet, és megvárjuk, amíg a gép végez. (Az enyém egy 1,5 órás program, aminek a végére a tészta gyönyörűen megkel. Figyeljünk rá, hogy ha a tészta igényel még egy kis lisztet, mert hozzátapad az edény oldalához, vagy egy kis vizet, mert nem állt össze szépen.)
  2. Aki szereti a nagyon vastag tésztájú pizzát, az a teljes tésztát nyújtsa ki tepsi méretűre, aki inkább vékonyabb párti, annak ajánlott kettévágni a tésztát, és két adagban megsütni, még így is majd' 1 centis lesz a tészta.
  3. Akármelyik változatot is választjuk, nyújtsuk ki a tésztát a megfelelő méretre, majd tegyük a tepsibe.

Pizzaszósz

  1. Ez egy alap pizzaszósz, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és lehetőleg apróra feldaraboljuk.
  2. Egy kisebb lábasban, kevés olajon megpároljuk őket, pár perc után a feldarabolt paradicsomot is hozzáadhatjuk, valamint beízesítjük a sóval, borssal és ízlés szerint bazsalikommal és oregánóval.
  3. Ha késznek ítéljük a hagymát, ez ismét ízlés kérdése, hozzáönthetjük a paradicsomlevet, ha kicsit savanykás, tehetünk bele egy kevés cukrot. Ha felforrt, vegyük le a tűzhelyről, langyosan már rátehető a pizzatésztára.
  4. Csípős szósz esetén egy kevés erős paprikát is tehetünk bele.

Feltét

  1. Praktikus, ha akkor készítjük elő a feltéteket, amikor már kinyújtottuk az első adag tésztáját, ami így tud még kicsit pihenni a tepsiben, illetve ha már kész van a szósz is, mert lesz ideje kicsit hűlni.
  2. A gombát és a paradicsomot daraboljuk fel, a kukoricakonzervet nyissuk ki, a sajtot pedig reszeljük le. Természetesen bármilyen más hozzávalókat is rátehetünk, szabadon variálható.
  3. Ha mindent előkészítettünk, akkor mehet a szósz a tésztára, nem kell sajnálni, nagyon finom lesz sok szósszal. Majd jöhetnek a rávalók, mint a gomba, paradicsom, kukorica és a legtetejére a sajt.
  4. Előmelegített sütőben 5-6 percig kb. 160 fokon, majd amíg meg nem pirul rajta a sajt és a tészta széle, olyan 15 percig 180-190 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6592
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyen elkészíthető pizza saját kezűleg. Régóta szenvedtem a megfelelő pizzatészta recept megtalálásával, de amióta van kenyérsütőgépem, a kelt tészták a kedvenceim.  Elég nagy pizzaevő vagyok, és imádom, ha vastagabb a tészta, valamint rengeteg gomba és sajt van a pizzán, amit nem mindig kapsz meg, ha rendeled vagy fagyasztottat veszel. Szerintem elronthatatlan:).

Hozzávalók

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...