r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomos-besameles rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rama
Gombás-paradicsomos-besameles rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 3738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9460 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7897.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    4806 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    3038 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    56761 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 3738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2118 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 138 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Darált gombás ragu

  1. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát egy serpenyőben, a hevített vajalternatíván lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát is.
  2. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és füstölt pirospaprikával. Pár percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a ledarált gombát és összefogatjuk. Ráborítjuk a paradicsomkonzerv tartalmát és az aprított aszalt paradicsomot. Alaposan összekeverjük.
  4. Sózzuk-borsozzuk és 10-15 perc alatt készre főzzük.
  5. Felhasználásig félretesszük.

Besamel

  1. Egy kis gyorsforralóban megolvasztjuk a vajalternatívát, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és megszórjuk rizsliszttel.
  2. Kissé lepirítjuk, majd felöntjük a rizstejjel, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  3. Hozzáadjuk a reszelt növényi sajtot és egy kevés szerecsendiót. Sózzuk, borsozzunk és alaposan összekeverjük, hogy a "sajt" elolvadjon és ne legyen csomós.

Összeállítás

  1. A tésztát sós, forró vízben kifőzzük és leszűrjük.
  2. Egy sütőtál aljára először kenjünk egy keveset a besamelmártásból, majd erre jöhet egy réteg tészta, rá egy adag ragu elegyengetve, majd újabb adag besamel, tészta, ragu, és így tovább mégegyszer.
  3. A tetejét a maradék besamellel zárjuk. Szórjuk meg reszelt növényi sajttal és nyomkodjunk bele félbevágott koktélparadicsomokat.
  4. Előmelegített, 190 fokos sütőben 45-60 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben grillfokozaton süssük (ha van), hogy szép aranybarna legyen a teteje.
  5. Miután megsült, hagyjuk fél órát hűlni, majd tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x21x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1737
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 27.

Receptkategóriák

Kényelmes és családbarát rakott tésztát készítettünk a hűvösebb hónapokra, a bekuckózás jegyében. A recept nem csak tej- és tojásmentes, de húst és glutént sem tartalmaz, helyette a gazdag, paradicsomos gombaragu és a növényi sajtos besamelmártás teszi tartalmassá és mégis könnyeddé az ételünket. A tetejét ropogós, aranybarnára sütöttük, és annyit elárulhatunk, hogy a rakottasunkat még a húsimádók is lelkesen fogyasztották itt a szerkesztőségben. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok benne csalódni!

Hozzávalók

Darált gombás ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...