Gombás-paradicsomos-besameles rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rama
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
Darált gombás ragu
-
28g fehér hagyma10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
8 kcal
-
43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g margarin60 kcal
Besamel
-
7g rizsliszt24 kcal
-
100g zabtej44 kcal
-
17g növényi sajt48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8g margarin60 kcal
Összeállítás
-
247 kcal
-
17g növényi sajt48 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
Összesen
623
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
Darált gombás ragu
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
38 kcal
-
0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
100g szárított paradicsom258 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g margarin359 kcal
Besamel
-
40g rizsliszt146 kcal
-
600g zabtej264 kcal
-
100g növényi sajt285 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g margarin359 kcal
Összeállítás
-
400g szarvacska tészta1484 kcal
-
100g növényi sajt285 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
Összesen
3738
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
Darált gombás ragu
-
6.3g fehér hagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
14.9g csiperkegomba3 kcal
-
11.2g konzerv paradicsom2 kcal
-
3.7g szárított paradicsom10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g margarin13 kcal
Besamel
-
1.5g rizsliszt5 kcal
-
22.4g zabtej10 kcal
-
3.7g növényi sajt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.9g margarin13 kcal
Összeállítás
-
14.9g szarvacska tészta55 kcal
-
3.7g növényi sajt11 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.8g koktélparadicsom1 kcal
Összesen
138
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 192.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9460 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
623
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 146.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7897.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 564 mg
-
Foszfor 1687 mg
-
Nátrium 4806 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 529 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1153 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1048 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1192 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 768 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 3038 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 56761 micro
-
Lut-zea 2523 micro
Összesen
3738
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2118 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
138
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Darált gombás ragu
-
1 nagy fej fehér hagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 tk füstölt pirospaprika
-
3 szál kakukkfű
-
2 szál rozmaring
-
400 g csiperkegomba
-
100 g szárított paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Besamel
-
4 csapott ek rizsliszt
-
600 ml zabtej
-
100 g növényi sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk szerecsendió
-
2 gerezd fokhagyma
Összeállítás
-
100 g növényi sajt
-
6 db koktélparadicsom
Elkészítés
Darált gombás ragu
- Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát egy serpenyőben, a hevített vajalternatíván lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát is.
- Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és füstölt pirospaprikával. Pár percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a ledarált gombát és összefogatjuk. Ráborítjuk a paradicsomkonzerv tartalmát és az aprított aszalt paradicsomot. Alaposan összekeverjük.
- Sózzuk-borsozzuk és 10-15 perc alatt készre főzzük.
- Felhasználásig félretesszük.
Besamel
- Egy kis gyorsforralóban megolvasztjuk a vajalternatívát, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és megszórjuk rizsliszttel.
- Kissé lepirítjuk, majd felöntjük a rizstejjel, és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
- Hozzáadjuk a reszelt növényi sajtot és egy kevés szerecsendiót. Sózzuk, borsozzunk és alaposan összekeverjük, hogy a "sajt" elolvadjon és ne legyen csomós.
Összeállítás
- A tésztát sós, forró vízben kifőzzük és leszűrjük.
- Egy sütőtál aljára először kenjünk egy keveset a besamelmártásból, majd erre jöhet egy réteg tészta, rá egy adag ragu elegyengetve, majd újabb adag besamel, tészta, ragu, és így tovább mégegyszer.
- A tetejét a maradék besamellel zárjuk. Szórjuk meg reszelt növényi sajttal és nyomkodjunk bele félbevágott koktélparadicsomokat.
- Előmelegített, 190 fokos sütőben 45-60 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben grillfokozaton süssük (ha van), hogy szép aranybarna legyen a teteje.
- Miután megsült, hagyjuk fél órát hűlni, majd tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 31x21x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1761
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rama
17 recept
Kényelmes és családbarát rakott tésztát készítettünk a hűvösebb hónapokra, a bekuckózás jegyében. A recept nem csak tej- és tojásmentes, de húst és glutént sem tartalmaz, helyette a gazdag, paradicsomos gombaragu és a növényi sajtos besamelmártás teszi tartalmassá és mégis könnyeddé az ételünket. A tetejét ropogós, aranybarnára sütöttük, és annyit elárulhatunk, hogy a rakottasunkat még a húsimádók is lelkesen fogyasztották itt a szerkesztőségben. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok benne csalódni!