r
Nosalty Logó

Gombás muffin Eszter konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eszter121
Gombás muffin Eszter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gombatöltelékhez

Összesen 585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gombatöltelékhez

Összesen 2342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A gombatöltelékhez

Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4653.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    2490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 2342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gombatöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.
  2. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és félretesszük.
  3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffin sütőt kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, tejet és a tojást. Mélyedést képezünk a száraz keverékbe, és egyszerre beleöntjük a folyadékot.
  5. Hozzáadjuk a gombás anyagot, és addig keverjük csak, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Nem szabad túlkeverni!
  6. A tésztát belekanalazzuk a muffin formákba (csak 2/3-ig!), 20-25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7249
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás muffin Eszter konyhájából
Eszter121 22 recept

Vegetáriánus jött vendégségbe. Főként neki készítettem. Nagyon ízletes. Bár szerintem simán elmenne egy fasírtnak főzelékhez. Nagyon laktató.

Hozzávalók

A tésztához

A gombatöltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...