r
Nosalty Logó

Gombás-mozzarellás pite reform linzertésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás-mozzarellás pite reform linzertésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    497 micro
  • β-karotin
    1450 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    7250 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2163 micro
Összesen 1468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sót, a lenmagot és az oregánót egy tálba rakjuk, és összekeverjük. Ezután hozzádolgozzuk a kockára vágott vajat, a tojássárgáját, az ecetet és a vizet. Alaposan összedolgozzuk, közepesen ruganyos tésztát kapunk. Tegyük a hűtőszekrénybe 2-3 órára. Közben készítsük el a tölteléket.
  2. A hagymát és két gerezd fokhagymát kockára vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzárakjuk a gombát, fűszerezzük, fedő alatt kb. 10 percet dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, és további 10 percet pároljuk. Közben egy másik tálba öntjük a tejet, ehhez hozzáadjuk a tojást, és villával felverjük a tejes-tojásos keveréket. A maradék egy gerezd fokhagymát belereszeljük, majd ezt is sózzuk, borsozzuk, és a felaprított petrezselyemmel gazdagítjuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk, tetszőleges formába rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 7 perc alatt elősütjük, vakon sütéssel.
  4. Ha ezzel elkészültünk, a zöldséges tölteléket ráhalmozzuk a félig sült pitetésztára, és felöntjük a tojásos tejjel. Visszarakjuk a sütőbe, a hőmérsékletet mérsékeljük 170 fokra, és 13-15 percig sütjük. Ezután vegyük ki és rakjuk rá a mozzarella szeleteket. Majd utoljára toljuk vissza 5-7 percre, míg csábítóan rásül a sajt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4585
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 28.

Ajánló

Friss salátával és egy pohár fehérborral fejedelmi ebéd. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodás ízű és illatú sós pite, amit ezúttal reform alaptésztából készítettem el.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...