Gombás-mozzarellás pite reform linzertésztából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
61 kcal
-
3g lenmagpehely15 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
3g víz0 kcal
Töltelék
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
30g tej17 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
20g mozzarella60 kcal
Összesen
295
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
304 kcal
-
14g lenmagpehely75 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
16g víz0 kcal
Töltelék
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
150g tej84 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Összesen
1468
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
31 kcal
-
1.4g lenmagpehely8 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.5g almaecet0 kcal
-
1.6g víz0 kcal
Töltelék
-
25.6g csiperkegomba5 kcal
-
8.2g sárgarépa3 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
10.2g mozzarella31 kcal
Összesen
151
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 106.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 497 micro
-
β-karotin 1450 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
295
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 93.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4861.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 923 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1281 mg
-
Nátrium 2288 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 532 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1436 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 728 micro
-
α-karotin 2483 micro
-
β-karotin 7250 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2163 micro
Összesen
1468
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 254 micro
-
β-karotin 742 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 ek lenmagpehely
-
6 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
1 kk oregánó
-
1 kávéskanál só
Töltelék
-
25 dkg csiperkegomba
-
1.5 dl tej
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk kakukkfű
-
2 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
10 dkg mozzarella
Elkészítés
Tészta
- A lisztet, a sót, a lenmagot és az oregánót egy tálba rakjuk, és összekeverjük. Ezután hozzádolgozzuk a kockára vágott vajat, a tojássárgáját, az ecetet és a vizet. Alaposan összedolgozzuk, közepesen ruganyos tésztát kapunk. Tegyük a hűtőszekrénybe 2-3 órára. Közben készítsük el a tölteléket.
- A hagymát és két gerezd fokhagymát kockára vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzárakjuk a gombát, fűszerezzük, fedő alatt kb. 10 percet dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, és további 10 percet pároljuk. Közben egy másik tálba öntjük a tejet, ehhez hozzáadjuk a tojást, és villával felverjük a tejes-tojásos keveréket. A maradék egy gerezd fokhagymát belereszeljük, majd ezt is sózzuk, borsozzuk, és a felaprított petrezselyemmel gazdagítjuk.
- A tésztát kinyújtjuk, tetszőleges formába rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 7 perc alatt elősütjük, vakon sütéssel.
- Ha ezzel elkészültünk, a zöldséges tölteléket ráhalmozzuk a félig sült pitetésztára, és felöntjük a tojásos tejjel. Visszarakjuk a sütőbe, a hőmérsékletet mérsékeljük 170 fokra, és 13-15 percig sütjük. Ezután vegyük ki és rakjuk rá a mozzarella szeleteket. Majd utoljára toljuk vissza 5-7 percre, míg csábítóan rásül a sajt.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4589
- Feltöltés dátuma: 2015. január 28.
Ajánló
Friss salátával és egy pohár fehérborral fejedelmi ebéd. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Csodás ízű és illatú sós pite, amit ezúttal reform alaptésztából készítettem el.