Gombás-májas töltött dagadó
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Ikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A dagadóhoz
-
125g sertésdagadó586 kcal
A fűszerezéshez
A töltelékhez
-
2g sertészsír17 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
63g csirkemáj74 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
20g zsemle55 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
910
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A dagadóhoz
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
A fűszerezéshez
A töltelékhez
-
15g sertészsír135 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
7291
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A dagadóhoz
-
30.5g sertésdagadó143 kcal
A fűszerezéshez
A töltelékhez
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
10.4g vöröshagyma4 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
15.2g darált sertéshús28 kcal
-
15.2g gomba3 kcal
-
15.2g csirkemáj18 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
4.9g zsemle13 kcal
-
1.2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
221
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 73.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 261.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 2088 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 25 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
910
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 350.7 g
Zsír
-
Összesen 589.9 g
-
Telített zsírsav 209 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 2594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7980.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 534 mg
-
Kálcium 667 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 3634 mg
-
Nátrium 2661 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 2092.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16834 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 86 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 376 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 102 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3285 micro
-
Kolin: 1906 mg
-
Retinol - A vitamin: 16707 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1442 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 2150 micro
Összesen
7291
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 509 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A dagadóhoz
A fűszerezéshez
A töltelékhez
-
1 ek sertészsír
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
10 gerezd fokhagyma
-
0.5 kg darált sertéshús
-
3 db tojás
-
4 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
A dagadóhoz
- A dagadót kívül-belül jól befűszerezzük. Félre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
- Zsíron megpirítjuk a hagymát a petrezselyemzölddel és a fokhagymával.
- Rádobjuk a húst, amivel fehéredésig pirítjuk.
- Ezután jöhet a máj és végül a gomba is.
- Fűszerezzük és belefőzzük-sütjük a felvert tojásokat.
- Hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, a mustárt, jól összedolgozzuk és megtöltjük vele a dagadót.
- Tepsibe tesszük, a tetejét jól megkenjük zsírral, egy kis vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és mehet a forró sütőbe. Kb 1,5-2 órát sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 157
- Össznézettség: 107332
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Ajánló
Krumplipürét készítettem hozzá párolt lilakáposztával. Én a tojások belekeverése után 2 részre vettem a tölteléket: az egyikből lett húsos palacsinta, a másik felét tovább ízesítettem a tölteléknek. Ha nem vesszük ketté a tölteléket, akkor szerintem 2 nagyobb dagadóba is sok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ikó
44 recept
Életem első töltött dagadója! Nagyon finom lett.