r
Nosalty Logó

Gombás-májas töltött dagadó

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ikó
Gombás-májas töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Összesen 910 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Összesen 7291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2088 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 910 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    350.7 g

Zsír

  • Összesen
    589.9 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7980.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    534 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    3634 mg
  • Nátrium
    2661 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2092.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16834 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3285 micro
  • Kolin:
    1906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16707 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1442 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 7291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A dagadóhoz

  1. A dagadót kívül-belül jól befűszerezzük. Félre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Zsíron megpirítjuk a hagymát a petrezselyemzölddel és a fokhagymával.
  3. Rádobjuk a húst, amivel fehéredésig pirítjuk.
  4. Ezután jöhet a máj és végül a gomba is.
  5. Fűszerezzük és belefőzzük-sütjük a felvert tojásokat.
  6. Hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsemléket, a mustárt, jól összedolgozzuk és megtöltjük vele a dagadót.
  7. Tepsibe tesszük, a tetejét jól megkenjük zsírral, egy kis vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és mehet a forró sütőbe. Kb 1,5-2 órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 157
  • Össznézettség: 107332
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Krumplipürét készítettem hozzá párolt lilakáposztával. Én a tojások belekeverése után 2 részre vettem a tölteléket: az egyikből lett húsos palacsinta, a másik felét tovább ízesítettem a tölteléknek. Ha nem vesszük ketté a tölteléket, akkor szerintem 2 nagyobb dagadóba is sok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első töltött dagadója! Nagyon finom lett.

Hozzávalók

A dagadóhoz

A fűszerezéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...