Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
6g kacsazsír0 kcal
-
110g újhagyma21 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
1g só0 kcal
-
5 kcal
-
13 kcal
-
60g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
A szószhoz
-
3g kacsazsír0 kcal
-
110g újhagyma21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
A tésztához
Az összeállításhoz
A tálaláshoz
-
20g tejföl40 kcal
-
30g sajt106 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
-
23 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
A szószhoz
-
15g kacsazsír0 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
750g csiperkegomba160 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A tésztához
Az összeállításhoz
A tálaláshoz
-
100g tejföl198 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
6.7g darált sertéshús12 kcal
-
0.4g kacsazsír0 kcal
-
7.4g újhagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
5.4g konzerv paradicsom1 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
A szószhoz
-
0.2g kacsazsír0 kcal
-
7.4g újhagyma1 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
10.1g csiperkegomba2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
A tésztához
-
10.1g tészta37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
26.9g víz0 kcal
Az összeállításhoz
A tálaláshoz
-
1.3g tejföl3 kcal
-
2g sajt7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.2 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4246.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 893 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 482 mg
-
Foszfor 1373 mg
-
Nátrium 1293 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 993.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 437 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1119 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1914 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 2196 micro
-
Lut-zea 2410 micro
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 475.9 g
Zsír
-
Összesen 234.2 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 824 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21232.3 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 793 mg
-
Kálcium 4466 mg
-
Vas 133 mg
-
Magnézium 2408 mg
-
Foszfor 6866 mg
-
Nátrium 6467 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1164.6 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 182 mg
VÍZ
-
Összesen 4967.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1985 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 258 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 2185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 120 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5594 micro
-
Kolin: 1323 mg
-
Retinol - A vitamin: 1160 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 9570 micro
-
β-crypt 500 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 12048 micro
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 148 micro
-
Lut-zea 162 micro
Hozzávalók
A pörkölthöz
A szószhoz
-
1 ek kacsazsír
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
A tésztához
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 l víz
Az összeállításhoz
A tálaláshoz
-
10 dkg tejföl
-
15 dkg sajt
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A pörkölthöz
- A kacsazsírt lábasba tesszük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, sót, és fedő alatt pároljuk össze.
- Levesszük a tűzről, belerakjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, a hámozott konzerv paradicsomot, kicsit szétnyomjuk a fakanál segítségével, beletesszük a darált húst, kicsit elkeverjük, beleöntjük a vizet, sózzuk és borsozzuk, beleszórjuk a finomra összevágott zellerzöldet, és még egyszer összekeverjük, óvatosan, majd fedő alatt kb. 150 fokon főzzük, kóstoljuk, ha a hús puha és ízre is jó, készen van, kikapcsoljuk.
- Kis lábasba a kacsazsíron a felkarikázott újhagymát és az áttört fokhagymát, a vastagabbra szeletelt, darabolt csiperkegombát, sóval és kevés borssal összepároljuk fedő alatt, kóstoljuk, és ha majdnem kész, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, azzal csak egy percig pároljuk, kész lekapcsoljuk.
- A fehérbab konzerveket kinyitjuk, lecsepegtetjük.
- Aa tésztát forró, lobogó, sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük, és leszűrjük.
- Tepsit veszünk elő, ebbe tesszük a darált húsos pörköltet, erre tesszük a kifőtt tésztát, hogy befedje a pörköltet, erre jön a fehérbab konzerv, mindenhova jusson, ennek a tetejére jön a gombás-újhagyma, ez is lehetőleg mindehová jusson. Leöntjük a tejföllel, elsimítjuk a tetején.
- Előmelegített sütőbe téve, összesütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
- Tálaljuk tejföllel, reszelt sajttal, petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3411
- Feltöltés dátuma: 2012. május 25.
Ajánló
Finom bort, házi szörpöt (bodza), ásványvizet kínáljunk az étkezés után.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon finom ízeket varázsol elő a petrezselyemzöldje, zellerzöld, újhagyma. Alig vártam, a tavasz jöttével tele a kert velük.:-)) Mindez: kacsazsíron!:-) Finom. Teljesen más, friss, finom ízt ad az ételnek, olyan tavaszias.:-) A friss csiperkegomba, nagyon jellegzetes, finom, ízt ad az egész rakott ételnek, és már az illata csalogató, az ebédeléshez (én a nagyobb mennyiséget használtam a gombából: megérte) :-) Nem oly sokára lesz: finom, érett, kerti saját paradicsom, aminek illata, színe, zamata fantasztikus. A csalogató illat miatt nem tudták kivárni, amíg felkockázva kiszedem a tepsiből, megint az éhség és a gyorsaság győzött, de sikerült ezt a finomságot lefényképeznem.:-)) Utolsó előtti pillanatban! :-) Egy tavaszi leves, legyen: zöldborsó, újburgonyás, vegyes zöldséges, karalábé, spárga, ki mit szeretne, nagyon illik ez elé az étel elé. :-)