r
Nosalty Logó

Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 1708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 8532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4246.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1119 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    2410 micro
Összesen 1708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    475.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21232.3 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    793 mg
  • Kálcium
    4466 mg
  • Vas
    133 mg
  • Magnézium
    2408 mg
  • Foszfor
    6866 mg
  • Nátrium
    6467 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1164.6 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    182 mg

VÍZ

  • Összesen
    4967.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1985 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    2185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5594 micro
  • Kolin:
    1323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    9570 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    12048 micro
Összesen 8532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kacsazsírt lábasba tesszük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  2. Levesszük a tűzről, belerakjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, a hámozott konzerv paradicsomot, kicsit szétnyomjuk a fakanál segítségével, beletesszük a darált húst, kicsit elkeverjük, beleöntjük a vizet, sózzuk és borsozzuk, beleszórjuk a finomra összevágott zellerzöldet, és még egyszer összekeverjük, óvatosan, majd fedő alatt kb. 150 fokon főzzük, kóstoljuk, ha a hús puha és ízre is jó, készen van, kikapcsoljuk.
  3. Kis lábasba a kacsazsíron a felkarikázott újhagymát és az áttört fokhagymát, a vastagabbra szeletelt, darabolt csiperkegombát, sóval és kevés borssal összepároljuk fedő alatt, kóstoljuk, és ha majdnem kész, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, azzal csak egy percig pároljuk, kész lekapcsoljuk.
  4. A fehérbab konzerveket kinyitjuk, lecsepegtetjük.
  5. Aa tésztát forró, lobogó, sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük, és leszűrjük.
  6. Tepsit veszünk elő, ebbe tesszük a darált húsos pörköltet, erre tesszük a kifőtt tésztát, hogy befedje a pörköltet, erre jön a fehérbab konzerv, mindenhova jusson, ennek a tetejére jön a gombás-újhagyma, ez is lehetőleg mindehová jusson. Leöntjük a tejföllel, elsimítjuk a tetején.
  7. Előmelegített sütőbe téve, összesütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  8. Tálaljuk tejföllel, reszelt sajttal, petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3411
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Finom bort, házi szörpöt (bodza), ásványvizet kínáljunk az étkezés után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon finom ízeket varázsol elő a petrezselyemzöldje, zellerzöld, újhagyma. Alig vártam, a tavasz jöttével tele a kert velük.:-)) Mindez: kacsazsíron!:-) Finom. Teljesen más, friss, finom ízt ad az ételnek, olyan tavaszias.:-) A friss csiperkegomba, nagyon jellegzetes, finom, ízt ad az egész rakott ételnek, és már az illata csalogató, az ebédeléshez (én a nagyobb mennyiséget használtam a gombából: megérte) :-) Nem oly sokára lesz: finom, érett, kerti saját  paradicsom, aminek illata, színe, zamata fantasztikus. A csalogató illat miatt nem tudták kivárni, amíg felkockázva kiszedem a tepsiből, megint az éhség és a gyorsaság győzött, de sikerült ezt a finomságot lefényképeznem.:-)) Utolsó előtti pillanatban! :-) Egy tavaszi leves, legyen: zöldborsó, újburgonyás, vegyes zöldséges, karalábé, spárga, ki mit szeretne, nagyon illik ez elé az étel elé. :-)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...