r
Nosalty Logó

Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gombagasztro
Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

töltött paprika

kaporszósz

741
Kalória
28.9g
Fehérje
20.6g
Szénhidrátok
61g
Zsír
347.5g
Víz
144.4g
Koleszterin
3.7g
Rost
8.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltött paprika

kaporszósz

Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltött paprika

kaporszósz

Összesen 2957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltött paprika

kaporszósz

Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6475.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    2630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1390.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1657 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 2957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

töltött paprika

  1. Dinszteljük meg a hagymát kis olajon, és adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük sóval, borssal, fűszerpaprikával, és pároljuk puhára.
  2. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott gombát. Pároljuk együtt pár percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. Vágjuk ketté a paprikákat, szedjük ki a csumát, majd töltsük meg a gombás darált hússal. Tegyük hőálló tálba őket, kenjük meg tejföllel, és pici sajtot reszeljünk rájuk.
  4. 180-200 fokos sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
  5. A kapormártáshoz a kaprot vágjuk apróra, és dinszteljük meg pici olajon. Szórjuk meg liszttel, keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel.
  6. Folytonos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a maradék tejfölt, forraljuk össze, és vegyük le a tűzről. A mártás elkészítése folyamatos keverést igényel, különben csomós lesz.
  7. A sült, töltött paprikákat az így elkészített mártással melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A töltött paprika felturbósított változata. Azért szeretem, mert különleges benne a gombás töltelék, és a vendégek is nagyon szeretik a kaporszószt! Nem nagy ördöngösség, simán a kezdő háziasszonyok is el tudják készíteni. Szóval teli találat minden szempontból. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!