Gombás-csirkés pite mentás zöldborsóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
75g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
69g leveles tészta255 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A borsóhoz
-
9g salátalevél1 kcal
-
4g menta2 kcal
-
113g zöldborsó91 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
75g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Összesen
721
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
300g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A borsóhoz
-
35g salátalevél5 kcal
-
14g menta10 kcal
-
450g zöldborsó365 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
2891
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
19.1g csirkemellfilé23 kcal
-
3.8g csiperkegomba1 kcal
-
17.6g újhagyma3 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
11.4g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10.5g leveles tészta39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g tojássárgája2 kcal
A borsóhoz
-
1.3g salátalevél0 kcal
-
0.5g menta0 kcal
-
17.2g zöldborsó14 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
11.4g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
Összesen
110
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1736.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 990 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 441.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1144 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3736 micro
Összesen
721
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.8 g
Zsír
-
Összesen 145.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6944.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 1915 mg
-
Nátrium 3961 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1766.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 988 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 724 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 620 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 102 micro
-
β-karotin 4576 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14942 micro
Összesen
2891
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
50 dkg csirkemellfilé
-
10 dkg csiperkegomba
-
5 közepes db újhagyma
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 ek vaj
-
2 teáskanál mustár
-
1 ek tejföl
-
3 dl víz
-
1 db leveskocka
-
1 ek kakukkfű
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
1 csomag leveles tészta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A borsóhoz
-
2 szál menta
-
45 dkg zöldborsó
-
1 púpozott ek finomliszt
-
5 dkg vaj
-
3 dl víz
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkét megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses).
- A gombát és a hagymát felszeleteljük.
- A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzátesszük a csirkét, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, kb. 3 percig főzzük.
- Megszórjuk a liszttel, egyet kavarunk rajta, majd hozzáöntjük a vizet és beletesszük a leveskockát. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt is, szerecsendióval, kakukkfűvel ízesítjük. Forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
- A leveles tésztát kitekerjük (én olyat használtam, ami papírral volt feltekerve, igen könnyű így a használata).
- A csirkés alapot egy tűzálló tálba halmozzuk (a tál valamivel kisebb, mint a kitekert tészta). A tészta széleit begyömöszöljük körben. Késsel nagyon óvatosan ferde csíkokat vágunk a tésztába (nem kell rányomni a kést, csak éppen megcsíkozni a tetejét).
- Tojással megkenjük a tészta tetejét óvatosan.
- A sütőben 15 percig sütjük.
- A zöldborsó körethez a vizet a leveskockával felforraljuk (a leveskockát felolvasztjuk benne).
- A vajat egy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk. Hozzáöntjük a leves alapot, kézi habverővel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- A mentalevelet és a salátaleveleket apróra vágjuk, a keverékhez adjuk.
- Beleöntjük a zöldborsót. Egyet kavarunk rajta, majd hozzáadjuk 1/2 citrom levét.
- Ha még kell, vízzel hígítjuk és vigyázva, hogy oda ne égjen, megfőzzük benne a borsót (kb. 3 perc).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30×20×6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1799
- Feltöltés dátuma: 2013. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Wendy
59 recept
Jamie Oliver receptje nyomán készült, kisebb módosításokkal. Az eredeti receptben a zöldborsó köretnél a fejessaláta helyett gem lettuce szerepel, ami tudomásom szerint itthon nem kapható, talán a kötöző saláta áll hozzá a legközelebb, de az sem az a fajta zöldség, amely minden ABC-ben megtalálható. A recept elkészítési módja véleményem szerint elég távol áll a magyar konyhától, viszont az elkészült mű ízre nagyon jó, és a sok zöldségre tekintettel nagyon egészséges. Jamie-nél szerepelt még hozzá sárgarépapüré, ami némi olajban megpárolt, majd kis vízzel felengedett, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesített, majd 15 perc alatt megpárolódott sárgarépa összetörését jelenti.