r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés pite mentás zöldborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Gombás-csirkés pite mentás zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A borsóhoz

Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A borsóhoz

Összesen 2891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A borsóhoz

Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3736 micro
Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6944.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    3961 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1766.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    724 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    4576 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14942 micro
Összesen 2891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A borsóhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses).
  3. A gombát és a hagymát felszeleteljük.
  4. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzátesszük a csirkét, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, kb. 3 percig főzzük.
  5. Megszórjuk a liszttel, egyet kavarunk rajta, majd hozzáöntjük a vizet és beletesszük a leveskockát. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt is, szerecsendióval, kakukkfűvel ízesítjük. Forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
  6. A leveles tésztát kitekerjük (én olyat használtam, ami papírral volt feltekerve, igen könnyű így a használata).
  7. A csirkés alapot egy tűzálló tálba halmozzuk (a tál valamivel kisebb, mint a kitekert tészta). A tészta széleit begyömöszöljük körben. Késsel nagyon óvatosan ferde csíkokat vágunk a tésztába (nem kell rányomni a kést, csak éppen megcsíkozni a tetejét).
  8. Tojással megkenjük a tészta tetejét óvatosan.
  9. A sütőben 15 percig sütjük.
  10. A zöldborsó körethez a vizet a leveskockával felforraljuk (a leveskockát felolvasztjuk benne).
  11. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk. Hozzáöntjük a leves alapot, kézi habverővel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  12. A mentalevelet és a salátaleveleket apróra vágjuk, a keverékhez adjuk.
  13. Beleöntjük a zöldborsót. Egyet kavarunk rajta, majd hozzáadjuk 1/2 citrom levét.
  14. Ha még kell, vízzel hígítjuk és vigyázva, hogy oda ne égjen, megfőzzük benne a borsót (kb. 3 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1799
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver receptje nyomán készült, kisebb módosításokkal. Az eredeti receptben a zöldborsó köretnél a fejessaláta helyett gem lettuce szerepel, ami tudomásom szerint itthon nem kapható, talán a kötöző saláta áll hozzá a legközelebb, de az sem az a fajta zöldség, amely minden ABC-ben megtalálható. A recept elkészítési módja véleményem szerint elég távol áll a magyar konyhától, viszont az elkészült mű ízre nagyon jó, és a sok zöldségre tekintettel nagyon egészséges. Jamie-nél szerepelt még hozzá sárgarépapüré, ami némi olajban megpárolt, majd kis vízzel felengedett, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesített, majd 15 perc alatt megpárolódott sárgarépa összetörését jelenti.

Hozzávalók

A csirkéhez

A borsóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...