Gombás-csirkés pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
FruitVeb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
hozzávalók a pitetésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
3g víz0 kcal
hozzávalók a töltelékhez
-
1g olívaolaj9 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
44g csirkemellfilé53 kcal
-
31g gomba7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
19g sajt66 kcal
Összesen
563
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
hozzávalók a pitetésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
24g víz0 kcal
hozzávalók a töltelékhez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
350g csirkemellfilé420 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
4493
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
hozzávalók a pitetésztához
-
14g finomliszt51 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
1.3g víz0 kcal
hozzávalók a töltelékhez
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
19.6g csirkemellfilé23 kcal
-
14g gomba3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
14g mascarpone56 kcal
-
5.6g habtejszín16 kcal
-
8.4g sajt30 kcal
Összesen
251
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 110.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
563
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.1 g
Zsír
-
Összesen 316.8 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5311.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1273 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 2253 mg
-
Nátrium 1244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 885.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1947 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 1016 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 998 micro
Összesen
4493
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
251
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a pitetésztához
-
25 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
12.5 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
3 ek víz
hozzávalók a töltelékhez
-
1 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
35 dkg csirkemellfilé
-
25 dkg gomba
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
25 dkg mascarpone
-
1 dl habtejszín
-
15 dkg sajt
Elkészítés
hozzávalók a pitetésztához
- Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
- A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 3-4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
- A félóra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába. Igazgassuk el a szélén, az alját pedig szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe 12 percre.
hozzávalók a töltelékhez
- A gombákat megpucoljuk és felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
- Egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, és fehérre sütjük. Hozzáadjuk a gombát, és gyakori keverés mellett addig sütjük, amíg a gomba összeesik, és egy kicsit meg is pirul.
- Egy közepes méretű keverőtálba öntjük a tojást, a fokhagymát, a mascarponét és a habtejszínt. Sózzuk-borsozzuk, és csomómentesre keverjük.
- Beleszórjuk a sajtot, és hozzáadjuk a gombás-csirkés keverékünket is. Összeforgatjuk, majd az elősütött pitetésztára öntjük.
- Elegyengetjük a pite töltelékét, és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 35 percre. Amikor letelt, hagyjuk kicsit kihűlni. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 323
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 19704
- Feltöltés dátuma: 2018. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
FruitVeb
5 recept
Isteni, egyszerűen elkészíthető pite, amit a frissen gyúrt házi tészta tesz igazán csodálatossá. A csirke mellett mi most gombával bolondítottuk meg, de másmilyen zöldségekkel is megpakolhatjátok.