r
Nosalty Logó

Gombapaprikás vörösboros muffinnal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Receptműves
Gombapaprikás vörösboros muffinnal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

348
Kalória
11.8g
Fehérje
47.9g
Szénhidrátok
9.4g
Zsír
202.4g
Víz
45g
Koleszterin
3.4g
Rost
5.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

Összesen 348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

Összesen 1392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A vörösboros muffinhoz

Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5319 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    809.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

A gombapaprikáshoz

  1. Megtisztítjuk a gombát, felszeleteljük, megmossuk a paradicsomot, megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát és apróra kockázzuk.
  2. Olajon, csipet sóval és borssal üvegesre pároljuk a vörös- és fokhagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát és néhány másodpercig kevergetjük (ne égjen meg).
  3. A paprikára tesszük a paradicsomot, majd a gombát és 1 dl vizet aláöntünk.
  4. Fedő alatt puhára főzzük, közben elkészítjük a muffint.
  5. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat).
  6. Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, só, cukor, szódabikarbóna, sütőpor, majoranna).
  7. Összekeverjük a nedves összetevőket, mérőedényben kimérjük a tejet, beleöntjük a bort, az olajat és a felütött tojást, majd egyenletesen elkeverjük.
  8. A nedves összetevőket a szárazanyagokhoz öntjük és alaposan összekeverjük.
  9. A formákba kanalazunk a tésztát (a forma 3/4-éig).
  10. Az 5. pontban írt fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt az ételt meglepő módon az Ízek, imák, szerelmek című film inspirálta (melyre a Dívány.hu-n nyertem jegyet, ezúton is köszönet érte), pedig sem nem olasz, sem nem balinéz és bár vegetáriánus, még csak nem is indiai. A receptet a film által kiváltott érzelmek ihlették, vagyis bátran vállald fel önmagad, illetve hosszú-hosszú kitartó kereséssel találd meg önmagad, ki vagy, ki akarsz lenni, hogyan működsz... Az is jó, ha még nem tudod a választ, de legalább a kérdést már feltetted, akkor úton vagy :-) Visszatérve a recept létrejöttéhez, adott volt fél kiló gomba és egy tanácstalan "szakács", aki csak annyiban volt biztos, hogy a köret nem lesz nokedli. A nyitott hűtőajtónál állva megpillantottam egy üveg vörösbort és a perifériában láttam az edényszárítón a vadonatúj szerzeményű muffin-sütőformát. Heuréka, legyen a köret vörösboros muffin, íme...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!