Gombapaprikás sós túrótortával és karfiol rizottóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gombapaprikás
-
1g kókuszzsír11 kcal
-
18g vöröshagyma6 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
85g csiperkegomba18 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g zabliszt10 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
Sós túrótorta
-
63g sovány túró59 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
6g zabpehely24 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g útifű maghéj5 kcal
-
1g lenmag7 kcal
-
12 kcal
Karfiolrizottó
Összesen
328
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gombapaprikás
-
5g kókuszzsír45 kcal
-
70g vöröshagyma25 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
340g csiperkegomba73 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g zabliszt40 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Sós túrótorta
-
250g sovány túró235 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
25g zabpehely95 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
-
5g lenmag27 kcal
-
46 kcal
Karfiolrizottó
Összesen
1308
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gombapaprikás
-
0.3g kókuszzsír3 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20.6g csiperkegomba4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g zabliszt2 kcal
-
12.1g növényi tejszín30 kcal
Sós túrótorta
-
15.2g sovány túró14 kcal
-
3.6g joghurt2 kcal
-
1.5g zabpehely6 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g útifű maghéj1 kcal
-
0.3g lenmag2 kcal
-
1.1g szárított paradicsom3 kcal
Karfiolrizottó
Összesen
79
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 169.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2066 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
328
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1630.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 804 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 678.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 354 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 599 micro
Összesen
1308
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 502 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Gombapaprikás
-
5 g kókuszzsír
-
70 g vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
340 g csiperkegomba
-
só ízlés szerint
-
10 g zabliszt
Sós túrótorta
-
250 g sovány túró
-
25 g zabpehely
-
1 db tojás
-
fekete bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
5 g lenmag
Karfiolrizottó
Elkészítés
Gombapaprikás
- A kókuszzsíron megpároljuk a vöröshagymát, amikor kész, megszórjuk pirospaprikával (nem sajnáltam), majd fekete borssal. Gyorsan rádobjuk a felaprított gombát, hogy le ne égjen a pirospaprika. A gomba elég levet enged, hogy ne égjen le... elpároljuk a gomba levét, és utána a mandulatejszínben elkevert zabliszttel és sóval besűrítjük az egyveleget.
Sós túrótorta
- Az összes hozzávalót a lenmag és a szárított paradicsom kivételével összeturmixoljuk, és egy olívaolajozott kicsi formába öntjük. Az egyveleg tetejére lenmagot és aprított szárított paradicsomot szórunk, majd kisütjük 180 °C-on (amíg meg nem pirul a teteje).
Karfiolrizottó
- Nagyon egyszerű, rizs helyett szoktam készíteni. Mivel most köretnek a túrótorta elég volt, így csak az íze kedvéért. :-) Olívaolajon az aprítógéppel aprított nyers karfiolt kerámiaserpenyőben, a fűszerekkel addig pirítjuk, amíg meg nem barnul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1214
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 31.
Ajánló
A fűszerezésnél bármilyen fűszert lehet használni. Aki nem szereti a tárkonyt a karfiolnál, mehet bele bármi. Talán a petrezselyem a legfinomabb. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy jó ebédre vágytam, amiből annyit ehetek, amennyit csak akarok :-) kipukkadásig ettem magamat. :-)