r
Nosalty Logó

Gombaleves szójatejszínnel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gombaleves szójatejszínnel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

234
Kalória
6.9g
Fehérje
30.9g
Szénhidrátok
10.4g
Zsír
515.9g
Víz
45g
Koleszterin
6.1g
Rost
7.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 936 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    515.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2063.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5929 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 936 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A szárított gombát 1 órával a felhasználás előtt vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát kockára vágjuk, az olajon a sóval megpároljuk.
  3. Amikor már üveges, levesszük a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával.
  4. Felengedjük vízzel, kb. 1 literrel, amibe beletesszük a megtisztított és karikára vágott petrezselymet és répát, a fokhagymát (ezt egyben).
  5. Ezután először félbe, majd keresztbe vágjuk a gombákat, így megtartja a formáját. Mehet ez is a levesbe. :) (Én a szárított gomba áztató vizét is beleöntöttem, hisz előtte alaposan megmostam a gombát.)
  6. Ezután amikor már puhultak a zöldségek, mehetnek bele a zöldfűszerek (ezek most szárított formában), majd borsozzuk, és szerecsendiót adunk hozzá. (A szerecsendiót én egy éles késsel szoktam megkapargatni.)
  7. Míg lassan forrdogál, elkeszítjük a galuskát. Összekevjük a hozávalókat, és beleszaggatjuk a levebe. (Egyszerű, bár nekem nem ez lett életem fő műve. Lehet, hogy a teljes kiőrlésű liszt nem alkalmas rá, lehet hogy túl híg volt, nekem eléggé szétesett.)
  8. Ezután már csak a szója- vagy zabtejszínt kell hozzáadnunk.
  9. Időközben ha úgy látjuk, öntsük fel még vízzel. Pár percig lassan forraljuk, és már kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Imádom a gombát, és már régen ettem levest. A szárított vargányát még húsvétkor az Őrségben vásároltuk, egy falusi rendezvényen. Elég nagy adag készül belőle, simán jól lakik belőle egy 4 tagú család is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!