r
Nosalty Logó

Gombaleves szójatejszínnel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gombaleves szójatejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 936 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 234 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2063.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5929 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 936 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A szárított gombát 1 órával a felhasználás előtt vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát kockára vágjuk, az olajon a sóval megpároljuk.
  3. Amikor már üveges, levesszük a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával.
  4. Felengedjük vízzel, kb. 1 literrel, amibe beletesszük a megtisztított és karikára vágott petrezselymet és répát, a fokhagymát (ezt egyben).
  5. Ezután először félbe, majd keresztbe vágjuk a gombákat, így megtartja a formáját. Mehet ez is a levesbe. :) (Én a szárított gomba áztató vizét is beleöntöttem, hisz előtte alaposan megmostam a gombát.)
  6. Ezután amikor már puhultak a zöldségek, mehetnek bele a zöldfűszerek (ezek most szárított formában), majd borsozzuk, és szerecsendiót adunk hozzá. (A szerecsendiót én egy éles késsel szoktam megkapargatni.)
  7. Míg lassan forrdogál, elkeszítjük a galuskát. Összekevjük a hozávalókat, és beleszaggatjuk a levebe. (Egyszerű, bár nekem nem ez lett életem fő műve. Lehet, hogy a teljes kiőrlésű liszt nem alkalmas rá, lehet hogy túl híg volt, nekem eléggé szétesett.)
  8. Ezután már csak a szója- vagy zabtejszínt kell hozzáadnunk.
  9. Időközben ha úgy látjuk, öntsük fel még vízzel. Pár percig lassan forraljuk, és már kész is.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3263
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Ajánló

A galuska helyett tehetünk bele csipetkét, tésztát is ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a gombát, és már régen ettem levest. A szárított vargányát még húsvétkor az Őrségben vásároltuk, egy falusi rendezvényen. Elég nagy adag készül belőle, simán jól lakik belőle egy 4 tagú család is.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...