Zabtejszín

A zab ősi kultúrnövény, elsősorban takarmányozási céllal termesztik, de gabonaként is sokoldalúan használható. Rendkívül egészséges, mert rostokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. A zabtejszín zabból készült folyékony alapanyag, laktózt nem tartalmaz, ezért tejcukor-érzékenyek is fogyaszthatják, felhasználása mégis megegyezik a tejből készült tejszínével: alkalmas sütésre, főzésre, sőt, még habot is lehet belőle verni. A zabtejszín zabból, vízből és különféle növényi olajokból készül, bioboltokban kapható.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
8 g
szénhidráttartalom
8 g
víztartalom
0 g
Nátrium
40 mg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
1 g
egyszeresen telített zsírsav
2 g
többszörösen telített zsírsav
5 g
ásványi anyagok
Nátrium
40 mg
szénhidrát
rost
1 g
cukor
6 g
vitaminok
Vannak olyan ételek, amelyekről el sem tudnánk képzelni, hogy házilag, a saját kis konyhánkban is elkészíthetők. A kürtőskalács biztosan sokaknak ilyen nyalánkság, azonban – ahogy az alábbi cikkből kiderül majd – nem is akkora ördöngösség a dolog.
Lakos BenedekSokan stresszoldó és agyserkentő hatása miatt fogyasztják ezt a gyógynövényt, pedig a szemet is védi.
NosaltyA következő menüsor egy kiadós, kelkáposztából főzött főzelékből áll, amihez ropogós vegetáriánus fasírtot választottunk céklából, a desszert pedig túrós-barackos töltött zsömle lesz.
NosaltyHa szeretnél olcsón beszerezni egy jó kenyérpirítót, akkor irány a Penny!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A Semmelweis Egyetem friss kutatásából derült ki, hogy egy bizonyos ételből ajánlott rendszeresen fogyasztani, különösen, ha inzulinrezisztenciával küzdünk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!