r
Nosalty Logó

Spagetti gombamártással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Spagetti gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    625 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 1570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel főni a tésztavizet (sóval és 1 evőkanál olívaolajjal).
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát vékonyan karikázzuk, a gombát félbe, majd vágott élre fektetve vékonyan szeleteljük fel.
  3. 1 evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét).
  4. Ha a hagyma üvegesre párolódott, tegyük rá a fokhagymát és a gombát, majd fedő alatt pároljuk.
  5. A tésztafőző víz lobog, főzzük ki a tésztát (útmutató szerint, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl, csak fogkeményre).
  6. Ha a gomba levet engedett, ízesítsük (oregánó, petrezselyem, medvehagyma, só, bors), majd öntsük fel a tejszínnel.
  7. Ha a gomba fogkeményre puhult, kész a mártás.
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19827
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 24.

Ajánló

Ha őrölt helyett tört borssal dolgozunk, már a vöröshagyma párolásakor az ételhez lehet adni, finom, ha egy picit sül az olajon. A képen látható mártás házi zabtejszínnel készült, teljes kiőrlésű durum spagettin tálalva.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Amióta én gyártom nagyüzemben a zabtejet, alig vártam, hogy egy olyan ételt készíthessek, aminél be tudom mutatni a zabtejszín felhasználását (időben épp "közbejött" karácsony és szilveszter, amikor is nálunk nem készül a hagyományos ételek között tejszínes jellegű). Na de most... Teljesen semleges az íze, ezért kiválóan simul a mártásba és mégis selymesen teszi mindezt azzal, hogy észrevétlenül rátapad a teljes tészta felületre. Nem áztatja el a tésztát, hanem körbeöleli, kiemelve a mártás ízét, azonban mégsem nyomja el a tésztát, pont olyan az ízhatás, ahogyan az olaszok szeretik enni a pasta-t (semmiképp sem agyonlocsolva mártással, érezve a jó minőségű, fogkemény tészta ízét is). Ezzel végérvényesen megpecsételődött a szerelem, ma már ha zabtejet készítek, turmixolás és szűrés után csak egy adagot öntök fel vízzel tej helyett hasznosítva, a többi "sűrítményként" vár a sorára, hogy tejként, vagy tejszínként táplálja gazdáit :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek