r
Nosalty Logó

Spagetti gombamártással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Spagetti gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1957.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    625 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 1570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel főni a tésztavizet (sóval és 1 evőkanál olívaolajjal).
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát vékonyan karikázzuk, a gombát félbe, majd vágott élre fektetve vékonyan szeleteljük fel.
  3. 1 evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét).
  4. Ha a hagyma üvegesre párolódott, tegyük rá a fokhagymát és a gombát, majd fedő alatt pároljuk.
  5. A tésztafőző víz lobog, főzzük ki a tésztát (útmutató szerint, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl, csak fogkeményre).
  6. Ha a gomba levet engedett, ízesítsük (oregánó, petrezselyem, medvehagyma, só, bors), majd öntsük fel a tejszínnel.
  7. Ha a gomba fogkeményre puhult, kész a mártás.
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19868
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 24.

Ajánló

Ha őrölt helyett tört borssal dolgozunk, már a vöröshagyma párolásakor az ételhez lehet adni, finom, ha egy picit sül az olajon. A képen látható mártás házi zabtejszínnel készült, teljes kiőrlésű durum spagettin tálalva.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Amióta én gyártom nagyüzemben a zabtejet, alig vártam, hogy egy olyan ételt készíthessek, aminél be tudom mutatni a zabtejszín felhasználását (időben épp "közbejött" karácsony és szilveszter, amikor is nálunk nem készül a hagyományos ételek között tejszínes jellegű). Na de most... Teljesen semleges az íze, ezért kiválóan simul a mártásba és mégis selymesen teszi mindezt azzal, hogy észrevétlenül rátapad a teljes tészta felületre. Nem áztatja el a tésztát, hanem körbeöleli, kiemelve a mártás ízét, azonban mégsem nyomja el a tésztát, pont olyan az ízhatás, ahogyan az olaszok szeretik enni a pasta-t (semmiképp sem agyonlocsolva mártással, érezve a jó minőségű, fogkemény tészta ízét is). Ezzel végérvényesen megpecsételődött a szerelem, ma már ha zabtejet készítek, turmixolás és szűrés után csak egy adagot öntök fel vízzel tej helyett hasznosítva, a többi "sűrítményként" vár a sorára, hogy tejként, vagy tejszínként táplálja gazdáit :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...