r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
ze(n)derta
Spárgakrémleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1363 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 267 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1355.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3955 micro
Összesen 533 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk 1 l vizet forrni, sózzuk és beletesszük a rizspelyhet.
  2. Ha rizzsel készítjük, akkor azt kb. 5 perccel tovább kell főzni, amíg teljesen szét nem fő. Ez lesz a levesünk sűrítőanyaga.
  3. A spárgát megmossuk és a szár alsó részét nagyobb, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Ezeket a fővő leveshez adjuk és kb. 10 perc alattpuhára főzzük. Ilyenkor rakjuk bele a cukrot is, de ez elhagyható.
  4. A spárgacsúcsokat kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk és félretesszük. Ez lesz majd a levesbetét.
  5. A petrezselyemzöldet megmossuk, csak durvára vágjuk és a főzési idő befejezte előtt pár perccel a levesbe keverjük.
  6. A tűzről levéve a krémlevest összeturmixoljuk, majd visszatesszük főni, és belefőzzük a spárgavégeket (1-2 perc főzés elegendő).
  7. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel, folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk és épphogy felforraljuk.
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 77986
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgakrémleves 2.
ze(n)derta 188 recept

Pillanatok alatt elkészül és nagyon-nagyon finom. Kár, hogy a spárga idénye csak a tavasz pár hétre korlátozódik, és nem igazán lehet átmenteni a későbbi hónapokra...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...