Gluténmentes házi pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
23g kukoricaliszt82 kcal
-
15g rizsliszt55 kcal
-
3g útifű maghéj9 kcal
-
15 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
feltét
-
25g zöld olajbogyó29 kcal
-
25g szalámi123 kcal
-
38g pizzaszósz20 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
25g kéksajt88 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
994
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta
-
60g zabpehelyliszt242 kcal
-
45g kukoricaliszt163 kcal
-
30g rizsliszt110 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
-
29 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
feltét
-
50g zöld olajbogyó58 kcal
-
50g szalámi247 kcal
-
75g pizzaszósz41 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g kéksajt177 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1992
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
tészta
-
36 kcal
-
6.7g kukoricaliszt24 kcal
-
4.5g rizsliszt16 kcal
-
0.7g útifű maghéj3 kcal
-
1.3g instant élesztő4 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
15g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
feltét
-
7.5g zöld olajbogyó9 kcal
-
7.5g szalámi37 kcal
-
11.2g pizzaszósz6 kcal
-
15g sajt53 kcal
-
7.5g parmezán sajt29 kcal
-
7.5g kéksajt26 kcal
-
4.8g olívaolaj42 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
Összesen
297
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3305.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 850 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 703 mg
-
Nátrium 1598 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 150.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
994
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 131.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6611.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 1700 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1406 mg
-
Nátrium 3196 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 301.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 526 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
1992
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
tészta
-
4 evőkanál zabpehelyliszt
-
3 evőkanál kukoricaliszt
-
2 evőkanál rizsliszt
-
1 ek útifű maghéj
-
1 tasak instant élesztő
-
1 ek olívaolaj
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
feltét
-
5 dkg zöld olajbogyó
-
5 dkg szalámi
-
5 ek pizzaszósz
-
10 dkg sajt
-
5 dkg parmezán sajt
-
5 dkg kéksajt
-
4 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
tészta
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, beleöntjük a vizet és az olajat, majd jól összekeverjük. Sokszor magokat is teszek a tésztába, nyugodtan próbáljátok ki úgy is, egy marék magkeverék nem rontja el, sőt! Arra figyeljünk, hogy a tészta nem lesz olyan, mint a pizzatészta, egy kissé ragadós tésztát kapunk.
- Hagyjuk állni, míg kicsit meg nem kel, úgy 20 percig, majd ha szükséges, még egy kis lisztet hozzáadunk. A lényeg, hogy formázható, nem folyós tésztát kapjunk. A sütőt előmelegítjük 250 fokra (légkeverés), majd a pizzalapot megkenjük fokhagymás olajjal és paradicsomszósszal.
- Elősütjük olyan 5 percig, majd ezt követően megpakoljuk a hozzávalókkal. Bármit lehet rá tenni, de ne tegyünk rá túl sokat, mert nem fog normálisan átsülni. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3732
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valamiért a rendelt pizzák közt nagyon kevés igazán jót találni, vagy túl vastag a tésztája, vagy szinte semmi feltét nincs rajta... vagy én vagyok nagyon finnyás. Mindenesetre, jobban érzem magam, ha házilag készítem el a pizzát, ahelyett, hogy rendelnék, főleg, mert nagyon kevés gluténmentes változatot lehet kapni, azok is hagynak kívánni valót maguk után. Ezt a receptet többször átdolgoztam és tökéletesítettem, de megtaláltam a legjobb arányokat.