r
Nosalty Logó

Glutén- és tejmentes vadas galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
HNomika94
Glutén- és tejmentes vadas galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    6202 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1069.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4966 micro
  • β-karotin
    12403 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 1856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: Megpucoljuk a vöröshagymát, répát, fehérrépát. Apró kokckákra szeljük őket. A karajszeleteket 1 cm vastagra vágjuk, és enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Szalonnát/sertészsírt/olajat hevítünk, beletesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát, fehérrépát. egy ideig fonnyasztjuk őket együtt, majd felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a babérleveleket és borsszemeket. Fedő alatt pároljuk.
  3. Amíg párolódik a zöldség egy serpenyőben, kérgesre sütjük kevés zsiradékon a karajszeleteket.
  4. Ha a karaj kérgesre sült, beletesszük a zöldséges szószba, és fedővel lefedve 60 percig pároljuk őket együtt.
  5. 60 perc elteltével a hússzeleteket kivesszük a szószból, és serpenyőben barnára sütjük.
  6. A szószból kivesszük a babérleveleket, és botmixer segítségével pürésítjük, majd hozzátesszük a 2 dl növényi tejszínt és mustárt. Állandó keverés mellett homogenizáljuk a szószt, felforraljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet (ez adja a savanykás ízt, amit eredetileg a tejföl adna a vadasnak).
  7. Az ételhez galuskát készítünk. Ehhez 2 tojássárgáját keverünk ki kb. 10 dkg kölesliszttel, apróra szelt petrezselyemmel és kis vízzel. A galuskákat ezután forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 786
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Glutén- és tejmentes vadas galuskával
HNomika94 4 recept

Szerettem volna olyan vadast készíteni, amit tejfehérje-érzékenyként is fogyaszthatok, de mégis hozza az eredeti vadas ízvilágát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek