Glutén- és tejmentes vadas galuskával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
HNomika94
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g növényi tejszín251 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
50g kölesliszt191 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
926
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
100g kölesliszt382 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1856
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
12.5g sertés rövidkaraj21 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
11.3g fehérrépa7 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.5g növényi tejszín31 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
6.3g kölesliszt24 kcal
-
1.9g sertészsír17 kcal
-
31.3g víz0 kcal
Összesen
116
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1051.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 534.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 2483 micro
-
β-karotin 6202 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 717 micro
Összesen
926
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 108.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2103.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1083 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1069.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1393 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 4966 micro
-
β-karotin 12403 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1434 micro
Összesen
1856
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 311 micro
-
β-karotin 777 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 db babérlevél
-
8 szem fekete bors
-
só ízlés szerint
-
2 dl növényi tejszín
-
2 teáskanál mustár
-
1 ek ecet
-
2 db tojássárgája
-
0.3 csokor petrezselyem
-
10 dkg kölesliszt
-
2 ek sertészsír
-
5 dl víz
Elkészítés
- Előkészítjük az alapanyagokat: Megpucoljuk a vöröshagymát, répát, fehérrépát. Apró kokckákra szeljük őket. A karajszeleteket 1 cm vastagra vágjuk, és enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- Szalonnát/sertészsírt/olajat hevítünk, beletesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát, fehérrépát. egy ideig fonnyasztjuk őket együtt, majd felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a babérleveleket és borsszemeket. Fedő alatt pároljuk.
- Amíg párolódik a zöldség egy serpenyőben, kérgesre sütjük kevés zsiradékon a karajszeleteket.
- Ha a karaj kérgesre sült, beletesszük a zöldséges szószba, és fedővel lefedve 60 percig pároljuk őket együtt.
- 60 perc elteltével a hússzeleteket kivesszük a szószból, és serpenyőben barnára sütjük.
- A szószból kivesszük a babérleveleket, és botmixer segítségével pürésítjük, majd hozzátesszük a 2 dl növényi tejszínt és mustárt. Állandó keverés mellett homogenizáljuk a szószt, felforraljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet (ez adja a savanykás ízt, amit eredetileg a tejföl adna a vadasnak).
- Az ételhez galuskát készítünk. Ehhez 2 tojássárgáját keverünk ki kb. 10 dkg kölesliszttel, apróra szelt petrezselyemmel és kis vízzel. A galuskákat ezután forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 793
- Feltöltés dátuma: 2021. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
HNomika94
4 recept
Szerettem volna olyan vadast készíteni, amit tejfehérje-érzékenyként is fogyaszthatok, de mégis hozza az eredeti vadas ízvilágát.