r
Nosalty Logó

Gesztenyével töltött pulykatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Gesztenyével töltött pulykatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4904 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 819 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8528.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2977 mg
  • Nátrium
    4269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 4904 kcal
  • 17% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A töltelékhez a vajat és az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és 4-5 szelet apróra kockázott szalonnát megpirítunk rajta. Erre jöhet majd a finomra vágott póréhagyma és a fokhagyma, amivel jól összepároljuk. A végen sózzuk, borzosuk és hozzáadjuk a finomra vágott kakukkfüvet és rozmaringot. Tegyük félre kissé kihűlni.
  3. Egy nagy tálba tesszük a gesztenyepürét, a mascarponét, a zsemlemorzsát, és jól összedolgozzuk, majd beleszórjuk a durvára aprított petrezselymet, áfonyát és diót. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hozzáadjuk a pirított hagymás-szalonnás alapot is. Végül a tojással sűrű masszává keverjük, és hűtőben hagyjuk állni 20-30 percet.
  4. A pulykamellet éles késsel "kinyitjuk" pillangótechnikával, és klopfolóval egy kicsit átütögetjük, hogy egyenletesen vastag legyen mindenhol. Sóval és borssal mindkét oldalát alaposan beízesítjük.
  5. Ezt követően ráhalmozzuk a tölteléket a hozzánk közelebb eső oldalára, majd a lehető legszorosabban feltekerjük.
  6. A baconszeleteket egy nagy darab frissen tartó fóliára helyezzük, úgy, hogy fedjék egymást. Erre helyezzük hosszan a pulykaroládot, és a fólia segítségével szorosan beburkoljuk a baconnel. A rolád két végét szorosan megtekerjük, hogy egy szép egyenletes formáját kapjunk.
  7. Hűtőbe tesszük 1 órára állni. Ezt követően egy nagy magas falú sütőtálba helyezzük a fóliába tekerve, és felöntjük annyi forró vízzel, ami éppen ellepi, majd a sütőben 170 fokon kb. 40 percig pároljuk.
  8. Párolás után vegyük ki a vízből, és miután kissé kihűlt, szedjük le róla a fóliát. Tegyük egy tepsire, és 180 fokos sütőben durván egy órán keresztül süssük, amíg aranybarna, ropogós lesz a bacon.
  9. Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk állni legalább fél órát. Másnap akár hidegen is fogyasztható.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 357
  • 7 napos nézettség: 3673
  • Össznézettség: 11454
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Gesztenyével töltött pulykatekercs
Gerzsenyi Flóra 420 recept

Íme egy ütős töltött pulykarolád: igazi ízbomba, kiadós, és csodásan mutatós. A pulyka egy szívmelengetően tartalmas gesztenyés-áfonyás töltelékkel készül, és szalonnába csomagolva sül készre. Tökéletes ünnepi és alkalmi vacsorákra, összejövetelekre. Változatos köretekkel kínálhatjuk, és hidegtálakra is kitűnő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...