Gesztenyével töltött pulykatekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
167g pulykamell262 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
17g mascarpone67 kcal
-
67g bacon262 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
13g zsemlemorzsa53 kcal
-
9g dió57 kcal
-
13g vörösáfonya6 kcal
Összesen
819
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1000g pulykamell1570 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
300g gesztenyemassza537 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
400g bacon1572 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g zsemlemorzsa316 kcal
-
52g dió340 kcal
-
80g vörösáfonya37 kcal
Összesen
4904
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
44g pulykamell69 kcal
-
8.8g póréhagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
13.2g gesztenyemassza24 kcal
-
4.4g mascarpone18 kcal
-
17.6g bacon69 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
3.5g zsemlemorzsa14 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
3.5g vörösáfonya2 kcal
Összesen
216
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1421.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 179.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
819
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 313.1 g
Zsír
-
Összesen 305.9 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1094 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8528.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 343 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 2977 mg
-
Nátrium 4269 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1076.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 917 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1994 micro
Összesen
4904
kcal
- 17% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db póréhagyma
-
4 g fokhagyma
-
300 g gesztenyemassza
-
100 g mascarpone
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 marék dió
-
80 g vörösáfonya
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A töltelékhez a vajat és az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és 4-5 szelet apróra kockázott szalonnát megpirítunk rajta. Erre jöhet majd a finomra vágott póréhagyma és a fokhagyma, amivel jól összepároljuk. A végen sózzuk, borzosuk és hozzáadjuk a finomra vágott kakukkfüvet és rozmaringot. Tegyük félre kissé kihűlni.
- Egy nagy tálba tesszük a gesztenyepürét, a mascarponét, a zsemlemorzsát, és jól összedolgozzuk, majd beleszórjuk a durvára aprított petrezselymet, áfonyát és diót. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hozzáadjuk a pirított hagymás-szalonnás alapot is. Végül a tojással sűrű masszává keverjük, és hűtőben hagyjuk állni 20-30 percet.
- A pulykamellet éles késsel "kinyitjuk" pillangótechnikával, és klopfolóval egy kicsit átütögetjük, hogy egyenletesen vastag legyen mindenhol. Sóval és borssal mindkét oldalát alaposan beízesítjük.
- Ezt követően ráhalmozzuk a tölteléket a hozzánk közelebb eső oldalára, majd a lehető legszorosabban feltekerjük.
- A baconszeleteket egy nagy darab frissen tartó fóliára helyezzük, úgy, hogy fedjék egymást. Erre helyezzük hosszan a pulykaroládot, és a fólia segítségével szorosan beburkoljuk a baconnel. A rolád két végét szorosan megtekerjük, hogy egy szép egyenletes formáját kapjunk.
- Hűtőbe tesszük 1 órára állni. Ezt követően egy nagy magas falú sütőtálba helyezzük a fóliába tekerve, és felöntjük annyi forró vízzel, ami éppen ellepi, majd a sütőben 170 fokon kb. 40 percig pároljuk.
- Párolás után vegyük ki a vízből, és miután kissé kihűlt, szedjük le róla a fóliát. Tegyük egy tepsire, és 180 fokos sütőben durván egy órán keresztül süssük, amíg aranybarna, ropogós lesz a bacon.
- Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk állni legalább fél órát. Másnap akár hidegen is fogyasztható.
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 43
- 7 napos nézettség: 158
- Össznézettség: 4968
- Feltöltés dátuma: 2023. november 08.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Íme egy ütős töltött pulykarolád: igazi ízbomba, kiadós, és csodásan mutatós. A pulyka egy szívmelengetően tartalmas gesztenyés-áfonyás töltelékkel készül, és szalonnába csomagolva sül készre. Tökéletes ünnepi és alkalmi vacsorákra, összejövetelekre. Változatos köretekkel kínálhatjuk, és hidegtálakra is kitűnő.