Gesztenyés-meggyes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziporka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g rétesliszt27 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A gesztenyekrémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
4g rum10 kcal
A meggyes krémhez
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
25g meggylé10 kcal
-
14 kcal
A tetejére
-
25g habtejszín73 kcal
-
3 kcal
-
0g zselatinfix0 kcal
Összesen
386
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A gesztenyekrémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
50g rum116 kcal
A meggyes krémhez
-
300g meggybefőtt216 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
171 kcal
A tetejére
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Összesen
4627
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
13.2g tojás17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.6g rétesliszt13 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A gesztenyekrémhez
-
20.1g gesztenyemassza36 kcal
-
1.8g tejszínízű pudingpor7 kcal
-
12g tej7 kcal
-
4g margarin29 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
2g rum5 kcal
A meggyes krémhez
-
12g meggybefőtt9 kcal
-
12g meggylé5 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
A tetejére
-
12g habtejszín35 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g zselatinfix0 kcal
Összesen
187
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
386
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.2 g
Zsír
-
Összesen 215.7 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5813.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1640 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 2211 mg
-
Nátrium 1629 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 480.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2121 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 928 mg
-
Retinol - A vitamin: 2055 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 790 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1485 micro
Összesen
4627
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 ek rétesliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A gesztenyekrémhez
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3 dl tej
-
10 dkg margarin
-
50 ml rum
A meggyes krémhez
-
3 dl meggylé
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A tetejére
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál zselatinfix
Elkészítés
A piskótához
- Először a piskótát készítjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben, apránként az 5 kanál vizet a habhoz adjuk. Fokozatosan következhet a 6 kanál cukor, majd a tojások sárgája egyenként, és így verjük tovább.
- A lisztet a kakaóval és a sütőporral egy tálba szitáljuk, majd óvatosan a felvert tojáshabhoz adagoljuk, és beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük, közben elkészítjük a krémeket.
- Gesztenyekrém elkészítése: A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, ha majdnem kihűlt, a gesztenyemasszával, a vajjal, az ízlés szerinti porcukorral és a rummal jó habosra kikeverjük.
- Meggyes krém elkészítése: Amíg az előző puding hűl, addig a meggyet apró darabosra turmixoljuk, majd a levével együtt a pudinggal sűrű krémmé főzzük.
- A piskótára először a meggyes, majd a gesztenyekrémet kenjük, végül pedig a felvert tejszínhabot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 25261
- Feltöltés dátuma: 2013. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Sziporka
15 recept
A gesztenyeerdő tortám sütemény formában való prezentációja céljából készítettem, először a kolléganőimnek. A nagy sikerre való tekintettel nemcsak a családom, de a kollégák egyik kedvence lett, mivel finom és gyorsan elkészíthető.