Gesztenyés kakaós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
66g tojás83 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
10g víz0 kcal
-
57 kcal
-
14 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
3g vaj20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A krémhez
-
100g gesztenyemassza179 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
4g zselatin13 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
20g tortabevonó109 kcal
-
14 kcal
Összesen
950
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
48g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
20g zselatin67 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
Összesen
4750
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
18.1g tojás23 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj15 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
27.4g gesztenyemassza49 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
27.4g habtejszín80 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
5.5g tortabevonó30 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
260
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1250.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 120.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
950
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.7 g
Zsír
-
Összesen 274.9 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6252.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1507 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 2613 mg
-
Nátrium 1566 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.9 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 603.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1957 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 954 mg
-
Retinol - A vitamin: 1929 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1522 micro
Összesen
4750
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
6 ek víz
-
4 ek napraforgó olaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
50 dkg gesztenyemassza
-
4 ek cukor
-
500 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
20 g zselatin
A csokoládé bevonathoz
-
10 dkg tortabevonó
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, míg jó habos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd a sütőporos és kakaós lisztet. Jól elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojások felvert habját.
- A masszát két részre osztjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben előmelegített sütőben egyenként 15-15 perc alatt két lapot sütünk.
- A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük. Belekeverjük a cukrot és a tetszés szerinti rumaromát. A tejszínt egy kis ideig verjük, majd a habfixáló és a zselatin hozzáadásával folyamatos keveréssel kemény habot készítünk. A felvert tejszínhabot óvatosan összevegyítjük a cukros gesztenyemasszával.
- Az egyik megsült tészta tetejére kanalazzuk a gesztenyehabot. Elegyengetjük, majd ráhelyezzük a másik lapot.
- A csokoládébevonathoz a csokit vízgőz felett az étolajjal felolvasztjuk, majd ráöntjük a tészta tetejére, és elsimítjuk.
- Meleg késsel óvatosan szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 19610
- Feltöltés dátuma: 2012. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Halloweenre gesztenyecsókot akartam sütni, de mivel nem találtam elég rémisztőnek, más sütemény mellett döntöttem!:) Így azonban megmaradt a két csomag gesztenyemassza! Csinálhattam volna egy egyszerű gesztenyepürét is tejszínhabbal, de úgy gondoltam, inkább felturbózom egy kicsit a dolgot, és valami "ütősebb" vasárnapi édességet alkotok! Ez lett belőle!:) Nem bántam meg, mert nagyon ízlett a családnak! :):)