r
Nosalty Logó

Gesztenyés-csokis charlotte-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pipsann
Gesztenyés-csokis charlotte-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 7547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    408.2 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6245.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    864.1 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    911.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    552 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    1725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3564 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    651 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2940 micro
Összesen 7547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a csokikrémet készítjük el, mert annak teljesen ki kell hűlni. A 4 egész tojást gőz fölött verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét és a kakaóport, és homogén masszává keverjük. Félretesszük hűlni.
  2. A gesztenyekrém lehet a következő, mert itt a zselatinnakki kell fejtenie a hatását. A tejszínt keményhabbá verjük, közben hozzáadjuk a zselatint, majd a vaníliás cukrot. A kiolvadt puha gesztenyemasszátlereszeljük, és a tejszínhez adagolvatovábbra is mixerrel keverjük. Belereszeljük ajól megmosott mandarin héját, és belecsavarjuk a levét. Kikapcsoljuk a mixert, és a mazsolát is belekeverjük, ezután hűtőbe tesszük.
  3. Piskótatekercshez tésztát készítünk: előmelegítjük a sütőt. A 7 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Utána kanalanként belekeverjük a cukrot, majd egyesével a tojássárgájákat. A mixert nagyon lassú fokozatra kapcsoljuk, éshozzákeverjük acukros tojáshabhoz a sütőporral elkevert lisztet. Ezt lehet már kézzel is hozzáadni, beleforgatni.
  4. A piskótatésztát gáztepsi méretű sütőpapírra kenjük, és megsütjük. Ezután nedves konyharuha segítségével feltekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és feltekerve hagyjuk kihűlni.
  5. A kihűlt csokikrémbe belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat, majd fél óra múlva újra felverjük.
  6. Egy félgömb alakú tálatkibélelünk folpack-kal, hogy a tál szélein túllógjon, ez segít majd kiborítani a charlotte-ot.
  7. A kihűlt piskótatekercset megkenjük a csokikrém 2/3-ával. A többit eltesszük a torta díszítéséhez. Ezután kb. másfél cm-es szeletekre vágjuk a tekercset, és a tálatteljesen kibéleljük vele. A tál méretétől függően 6-8 szelet kell majd a torta aljához, ezt tegyük félre.
  8. Töltsük meg a charlotte belsejét az összes gesztenyekrémmel, majd fedjük be a maradék piskótatekerccsel. Fedjük be a folpack-kal, és néhány órára, de inkább egy napra tegyük hűtőbe.
  9. Kiborítjuk a tortát, és akár készen is van, vagy fel lehet díszíteni születésnapra! (Én ehhez nyújtható cukormázat, színes cukorkákat és a maradék csokikrémet használtam.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10397
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

A gesztenyés belsőhöz jól illik még a baracklekvár is, gyorsabb formája ennek a tortának, ha a piskótát csokikrém helyett kajszilekvárral töltjük meg. A gesztenyekrémhez szokásos rumot is adni, de mi nem kedveljük, és a gyerekek miatt sem előnyös.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-csokis charlotte-torta
Pipsann 10 recept

A bemutatkozó szövegemben arra büszkélkedtem, hogy én készítem a családban a legfinomabb tortákat, és ez tényleg így van, mindig meg is kérdezik, hogy miért nem lettem cukrász? Régen eljött az ideje, hogy feltegyek egy tortát is ide a receptjeim közé. Ez pedig Charlotte kislányom első szülinapjára készült charlotte-torta!

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A csokikrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...