r
Nosalty Logó

Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Összesen 8631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    394 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7438.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    3122 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1136.7 g
  • Cukor
    768 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1580 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2161 micro
Összesen 8631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk 2-3 részletben a sütőporral és darált dióval elkevert 14 dkg lisztet. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Egy 26 cm-es torta formát kikenjük a kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal), és megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a piskótamasszát.
  4. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A kihűlt piskótát rácsra tesszük és kihűtjük.

Gesztenyekrém

  1. A puha gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a rumot, a porcukrot, a puha vajat, és a vanília aromát. Alaposan habosra keverjük.

Csokoládékrém

  1. Felmelegítünk 2 dl habtejszínt (nem forraljuk fel!), és az összetördelt étcsokoládét felolvasztjuk benne. Teljesen egyneművé keverjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük (ezt a részét a krémnek jobb az előtte való este még elkészíteni).
  2. Másnap 1,5 dl habtejszínt a 8 dkg porcukorral felverjük. Az előző nap elkészített csokoládét habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.

Piskótalapokra

  1. A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
  2. Az alsó lapot megkenjük a marcipános narancslekvár felével, és rákenjük a csokoládékrém háromnegyed részét (a negyed részét a díszítésnél használjuk fel).
  3. Rátesszük a középső piskótalapot. Rákenjük a marcipános narancslekvár másik felét. Erre kenjük a gesztenyekrém kétharmadát.
  4. Rátesszük a piskóta tetejét, és vékonyan körbekenjük a félretett gesztenyekrémmel.

Tetejére

  1. A marcipánt sütőpapíron kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a torta átmérője, hogy a torta oldalára is leérjen. Óvatosan ráemeljük a tortára, és óvatosan eligazítjuk rajta.
  2. A maradék csokikrémmel rózsákat nyomunk körbe, és a közepére. A fehér csokoládé-szívekkel díszítjük a csokikrém-rózsákat.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1335
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Nóri unokahúgom 21. születésnapjára készítettem. A laktózérzékenysége miatt laktózmentes habtejszínnel és vajkrémmel készítettem. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 343 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Gesztenyekrém

Csokoládékrém

Piskótalapokra

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...