Gesztenyés-csokikrémes-marcipános diótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
10g dió65 kcal
-
15g finomliszt54 kcal
-
24g cukor93 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kókuszzsír7 kcal
Gesztenyekrém
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
1g rum3 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
10g vajkrém38 kcal
Csokoládékrém
-
35g habtejszín102 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
8g porcukor31 kcal
Piskótalapokra
-
20g narancslekvár49 kcal
Tetejére
-
30g marcipán139 kcal
-
8 kcal
Összesen
863
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
100g dió654 kcal
-
147g finomliszt535 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g kókuszzsír71 kcal
Gesztenyekrém
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
12g rum28 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
100g vajkrém382 kcal
Csokoládékrém
-
350g habtejszín1022 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
80g porcukor310 kcal
Piskótalapokra
-
200g narancslekvár492 kcal
Tetejére
-
300g marcipán1386 kcal
-
15g fehér csokoládé81 kcal
Összesen
8631
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
15.9g tojás20 kcal
-
3.6g dió24 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g kókuszzsír3 kcal
Gesztenyekrém
-
18.1g gesztenyemassza32 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
3.6g vajkrém14 kcal
Csokoládékrém
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
7.2g étcsokoládé40 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
Piskótalapokra
-
7.2g narancslekvár18 kcal
Tetejére
-
10.9g marcipán50 kcal
-
0.5g fehér csokoládé3 kcal
Összesen
313
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
863
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.9 g
Zsír
-
Összesen 394 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1848 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7438.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1684 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 564 mg
-
Foszfor 3122 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1136.7 g
-
Cukor 768 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 615.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 398 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 1261 mg
-
Retinol - A vitamin: 1580 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2161 micro
Összesen
8631
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
Piskóta
Gesztenyekrém
-
50 dkg gesztenyemassza
-
5 dkg porcukor
Csokoládékrém
-
8 dkg porcukor
Piskótalapokra
Tetejére
-
30 dkg marcipán
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk 2-3 részletben a sütőporral és darált dióval elkevert 14 dkg lisztet. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Egy 26 cm-es torta formát kikenjük a kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal), és megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a piskótamasszát.
- Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A kihűlt piskótát rácsra tesszük és kihűtjük.
Gesztenyekrém
- A puha gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a rumot, a porcukrot, a puha vajat, és a vanília aromát. Alaposan habosra keverjük.
Csokoládékrém
- Felmelegítünk 2 dl habtejszínt (nem forraljuk fel!), és az összetördelt étcsokoládét felolvasztjuk benne. Teljesen egyneművé keverjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük (ezt a részét a krémnek jobb az előtte való este még elkészíteni).
- Másnap 1,5 dl habtejszínt a 8 dkg porcukorral felverjük. Az előző nap elkészített csokoládét habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
Piskótalapokra
- A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
- Az alsó lapot megkenjük a marcipános narancslekvár felével, és rákenjük a csokoládékrém háromnegyed részét (a negyed részét a díszítésnél használjuk fel).
- Rátesszük a középső piskótalapot. Rákenjük a marcipános narancslekvár másik felét. Erre kenjük a gesztenyekrém kétharmadát.
- Rátesszük a piskóta tetejét, és vékonyan körbekenjük a félretett gesztenyekrémmel.
Tetejére
- A marcipánt sütőpapíron kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a torta átmérője, hogy a torta oldalára is leérjen. Óvatosan ráemeljük a tortára, és óvatosan eligazítjuk rajta.
- A maradék csokikrémmel rózsákat nyomunk körbe, és a közepére. A fehér csokoládé-szívekkel díszítjük a csokikrém-rózsákat.
- Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1335
- Feltöltés dátuma: 2015. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát Nóri unokahúgom 21. születésnapjára készítettem. A laktózérzékenysége miatt laktózmentes habtejszínnel és vajkrémmel készítettem. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 343 kalória van.