r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Összesen 340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Összesen 4100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5379.2 g
  • Cink
    1174 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    907 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 4100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Elkészítés

túrós alap

  1. A túrós tésztaalap összetevőit egy nagy tálba kimérjük, majd botmixerrel krémesre keverjük.
  2. Magasabb peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Utána hagyjuk kihűlni.

aszaltszilva-szósz

  1. Az aszalt szilvát, a cherry brandyt, valamint a mézet egy kis nyeles lábosba öntjük. Ízlés szerint meghinthetjük egy kevés fahéjjal is.
  2. 5 percet főzzük, időnként kavarva rajta egyet, majd botmixerrel pürésítjük.

gesztenyés krém

  1. A habtejszínt felverjük, és félretesszük.
  2. A mascarponét, a mézet és a gesztenyemasszát kézi habverővel krémesre kikeverjük. Ha ezzel megvagyunk, spatulára váltunk, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

összeállítás

  1. A túrós tésztaréteg tetejét megkenjük az aszalt szilvás szósszal, majd rákanalazzuk a gesztenyekrémet, és egyenletesen eloszlatjuk.
  2. A tetejére étcsokoládét reszelünk, majd az egészet pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 26358
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 02.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Krémes, gesztenyés süteménykülönlegesség, ami annak ellenére is laktató, hogy nem túl édes.

Hozzávalók

túrós alap

aszaltszilva-szósz

gesztenyés krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...