Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
túrós alap
-
38g tehéntúró55 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4g zabpehely13 kcal
-
3g nádcukor13 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
aszaltszilva-szósz
gesztenyés krém
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
2g méz6 kcal
-
29g gesztenyemassza52 kcal
összeállítás
-
2g étcsokoládé11 kcal
Összesen
340
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
túrós alap
-
450g tehéntúró662 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
42g zabpehely159 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
aszaltszilva-szósz
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g brandy231 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
gesztenyés krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
25g méz76 kcal
-
350g gesztenyemassza627 kcal
összeállítás
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
4100
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
túrós alap
-
25.7g tehéntúró38 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
2.4g zabpehely9 kcal
-
2.3g nádcukor9 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
aszaltszilva-szósz
-
5.7g aszalt szilva14 kcal
-
5.7g brandy13 kcal
-
1.4g méz4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
gesztenyés krém
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
14.3g mascarpone58 kcal
-
1.4g méz4 kcal
-
20g gesztenyemassza36 kcal
összeállítás
-
1.4g étcsokoládé8 kcal
Összesen
234
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.3 g
-
Cink 98 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
340
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.3 g
Zsír
-
Összesen 219.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5379.2 g
-
Cink 1174 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 824 mg
-
Vas 907 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1680 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 46 mg
-
Mangán 38 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.5 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 655.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 113 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 541 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 521 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 722 micro
Összesen
4100
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.4 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
234
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
túrós alap
-
45 dkg tehéntúró
-
2 db tojás
-
7 ek zabpehely
-
4 ek nádcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 tk sütőpor
aszaltszilva-szósz
-
10 dkg aszalt szilva
-
1 dl brandy
-
1 ek méz
-
fahéj ízlés szerint
gesztenyés krém
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
1 ek méz
-
35 dkg gesztenyemassza
összeállítás
-
25 g étcsokoládé
Elkészítés
túrós alap
- A túrós tésztaalap összetevőit egy nagy tálba kimérjük, majd botmixerrel krémesre keverjük.
- Magasabb peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Utána hagyjuk kihűlni.
aszaltszilva-szósz
- Az aszalt szilvát, a cherry brandyt, valamint a mézet egy kis nyeles lábosba öntjük. Ízlés szerint meghinthetjük egy kevés fahéjjal is.
- 5 percet főzzük, időnként kavarva rajta egyet, majd botmixerrel pürésítjük.
gesztenyés krém
- A habtejszínt felverjük, és félretesszük.
- A mascarponét, a mézet és a gesztenyemasszát kézi habverővel krémesre kikeverjük. Ha ezzel megvagyunk, spatulára váltunk, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
összeállítás
- A túrós tésztaréteg tetejét megkenjük az aszalt szilvás szósszal, majd rákanalazzuk a gesztenyekrémet, és egyenletesen eloszlatjuk.
- A tetejére étcsokoládét reszelünk, majd az egészet pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 20x25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 211
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 26358
- Feltöltés dátuma: 2018. január 02.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Krémes, gesztenyés süteménykülönlegesség, ami annak ellenére is laktató, hogy nem túl édes.