Gesztenyés-aszalt szilvás szelet
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
30g graham-liszt100 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
20g tej11 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
28 kcal
Az aszalt szilvás krémhez
-
50g tej28 kcal
-
40g aszalt szilva96 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
10g margarin72 kcal
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
8 kcal
A mázhoz
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
150g graham-liszt498 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Az aszalt szilvás krémhez
-
250g tej140 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
50g margarin359 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A mázhoz
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
8.6g graham-liszt28 kcal
-
8.6g barna cukor33 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
2.9g margarin20 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Az aszalt szilvás krémhez
-
14.3g tej8 kcal
-
11.4g aszalt szilva27 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
2.9g margarin20 kcal
-
14.3g gesztenyemassza26 kcal
-
14.3g habtejszín42 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A mázhoz
-
0.8g porcukor3 kcal
-
2.9g méz9 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.9 g
Zsír
-
Összesen 200.9 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4729.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1379 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 1844 mg
-
Nátrium 933 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.7 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 346.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1749 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 1608 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 1556 micro
-
β-crypt 195 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1132 micro
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg barna cukor
-
1 dl tej
-
5 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 kk fahéj
-
2 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
Az aszalt szilvás krémhez
-
2.5 dl tej
-
200 g aszalt szilva
-
3 ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk fahéj
A gesztenyés krémhez
-
5 dkg margarin
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz
-
2 ek porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk fahéj
Elkészítés
A tésztához
- A lisztes keverékhez adjuk hozzá a sütőport és a fahéjat, majd keverjük jól össze.
- A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét a cukor egyharmadával verjük fel, a sárgáját pedig a maradék cukorral, a tejjel, a margarinnal és az olajjal keverjük ki.
- Folyamatos keverés mellett adjuk a sárgájás keverékhez a lisztes keveréket, majd az egészbe óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
- A kész tésztát egyengessük el egy nagy tepsi alján, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alattsüssük meg.
Az aszalt szilvás krémhez
- Ehhez az aszalt szilvákat vágjuk apró kockákra. A lisztet kavarjuk csomómentesre a tejjel, a cukorral és a fahéjjal, majd kis lángon főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a szilvadarabokat, és még kevergessük a tűz fölött 2-3 percig. Ha nagyon besűrűsödik, adjunk még hozzá egy kis tejet, de ne legyen híg!
- Ha kisült a tészta, vágjuk 3 egyforma nagyságú részre. Az egyiket kenjük meg a meleg szilvás krémmel, és helyezzünk rá egy másik tésztaréteget.
A gesztenyés krémhez
- Olvasszuk ki a fagyasztott gesztenyepürét, és tűz fölött melegítsük össze a vajjal, amíg egységes nem lesz. Amíg hűl, verjük fel a tejszínhabot (kb. a folyamat felénél adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert habfixálót). Óvatosan keverjük össze a gesztenyés krémet a tejszínnel, majd néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
A mázhoz
- A mázhoz melegítsük fel tűz fölött a mézet, majd jól kavarjuk el a többi hozzávalóval.
- Ha elég szilárd már a gesztenyés krém, oszlassuk el a második réteg tésztán, majd fedjük le az utolsóval. Ennek a tetejére kerül a még meleg máz, majd egy éjszaka pihentetés után szeleteljük, és fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3087
- Feltöltés dátuma: 2013. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Egyszer véletlenül gesztenyés mignont ettem, és nagyon ízlett. Aztán egy másik alkalommal, mikor aszalt szilvát ettem, és eszembe jutott a mignon, rájöttem, hogy milyen jól összeillik ez a két dolog: a szilva és a gesztenye. Igazából mignont szerettem volna készíteni, de sehogy sem tudtam bevonni a "fondantommal" a sütikockákat.:/ Ha valakinek van erre valamilyen titkos praktikája, nagyon örülnék, ha megosztaná velem. Aki mégis inkább mignont szeretne készíteni a receptem alapján, az dupla adag mázat készítsen. Vagy vegyen kész fondant, mert az is lehet, hogy a mázammal van a gond.:) A gesztenyés krémbe pedig lehet, hogy több gesztenyepüré is elférne. Így is gesztenyés íze van, csak nincs szép barna színe. Jó sütést és jó étvágyat kívánok hozzá, ha elkészítitek!:)