r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszalt szilvás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vojtkó
Gesztenyés-aszalt szilvás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Összesen 4468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4729.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1608 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 4468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a sütőport és a fahéjat, majd keverjük jól össze.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét a cukor egyharmadával verjük fel, a sárgáját pedig a maradék cukorral, a tejjel, a margarinnal és az olajjal keverjük ki.
  3. Folyamatos keverés mellett adjuk a sárgájás keverékhez a lisztes keveréket, majd az egészbe óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
  4. A kész tésztát egyengessük el egy nagy tepsi alján, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alattsüssük meg.

Az aszalt szilvás krémhez

  1. Ehhez az aszalt szilvákat vágjuk apró kockákra. A lisztet kavarjuk csomómentesre a tejjel, a cukorral és a fahéjjal, majd kis lángon főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a szilvadarabokat, és még kevergessük a tűz fölött 2-3 percig. Ha nagyon besűrűsödik, adjunk még hozzá egy kis tejet, de ne legyen híg!
  2. Ha kisült a tészta, vágjuk 3 egyforma nagyságú részre. Az egyiket kenjük meg a meleg szilvás krémmel, és helyezzünk rá egy másik tésztaréteget.

A gesztenyés krémhez

  1. Olvasszuk ki a fagyasztott gesztenyepürét, és tűz fölött melegítsük össze a vajjal, amíg egységes nem lesz. Amíg hűl, verjük fel a tejszínhabot (kb. a folyamat felénél adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert habfixálót). Óvatosan keverjük össze a gesztenyés krémet a tejszínnel, majd néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

A mázhoz

  1. A mázhoz melegítsük fel tűz fölött a mézet, majd jól kavarjuk el a többi hozzávalóval.
  2. Ha elég szilárd már a gesztenyés krém, oszlassuk el a második réteg tésztán, majd fedjük le az utolsóval. Ennek a tetejére kerül a még meleg máz, majd egy éjszaka pihentetés után szeleteljük, és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3094
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vojtkó 6 recept

Egyszer véletlenül gesztenyés mignont ettem, és nagyon ízlett. Aztán egy másik alkalommal, mikor aszalt szilvát ettem, és eszembe jutott a mignon, rájöttem, hogy milyen jól összeillik ez a két dolog: a szilva és a gesztenye. Igazából mignont szerettem volna készíteni, de sehogy sem tudtam bevonni a "fondantommal" a sütikockákat.:/ Ha valakinek van erre valamilyen titkos praktikája, nagyon örülnék, ha megosztaná velem. Aki mégis inkább mignont szeretne készíteni a receptem alapján, az dupla adag mázat készítsen. Vagy vegyen kész fondant, mert az is lehet, hogy a mázammal van a gond.:) A gesztenyés krémbe pedig lehet, hogy több gesztenyepüré is elférne. Így is gesztenyés íze van, csak nincs szép barna színe. Jó sütést és jó étvágyat kívánok hozzá, ha elkészítitek!:)

Hozzávalók

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...